Skip to main content

Victorie pentru Poli Timişoara! Alb-violeţii s-au impus în faţa FC Braşov, scor 1-0

Politehnica Timişoara a primit o gură de oxigen, după de a câştigat 3 puncte în etapa a XIV-a a Ligii 2.

Primele minute ale partidei cu Fotbal Club Braşov au fost destul de fragmentate de câteva faze fixe. Gazdele au beneficiat în minutul 10 de o lovitură liberă din poziţie bună, dar şutul lui Constantin a fost peste transversală.

Braşovenii au controlat apoi mai mult mingea, alb-violeţii având primele şanse pe contraatac pe fondul unui joc lăsat mai liber. Însă Radu (min. 21) şi Doru Andrei, după o acţiune personală foarte bună, nu au reuşit să-l învingă pe Lungu.

CITEŞTE ŞI: Aproape 55.000 de decese pe fondul infecţiei cu COVID! Numărul cazurilor noi, în scădere

După aceste momente Poli a echilibrat şi situaţia posesiei, iar ultimele ocazii ale părţii întâi au venit din interiorul careului.

Dar Bîrnoi (40), cu un şut pe jos, deviat în corner, pentru Politehnica, respectiv El Azzouzi, cu o reluare pe lângă ţintă după o lovitură de colţ pentru ardeleni, nu au putut modifica nici ei tabela.

Scorul avea să fie deschis la zece minute după pauză.

O degajare a lui Păduraru l-a păcălit pe Gherghe, mingea a căzut bine pentru Gerbi, al cărui şut cu stângul, din prima – uşor lateral, a trecut printre picioarele goalkeeperului Lungu.

Următoarele minute au fost mult mai bune pentru elevii lui Nicolae Croitoru, care-şi puteau mări avantajul la ocazia din minutul 59, când acelaşi Gerbi a reluat cu capul peste poartă din centrarea lui Bîrnoi.

Braşovenii au replicat prin Mihalcea (68) cu un şut din afara careului, dar pe lângă bara din dreapta lui Păduraru. Ocazie mare pentru gazde a fost cu 11 minute înainte de final, când H. Popa a fost blocat de Păduraru în careu.

Apoi Radu (81) l-a pus şi el la încercare pe portarul braşovean, care a respins în corner.

Din faza fixă rezultată Mera putea face 2-0, dar a trimis alături din şase metri.

De remarcat că în minutul 80 la Politehnica a debutat în meciurile oficiale la seniori un nou „produs propriu” – Daniel Olariu (2004).

În urma acestui rezultat Politehnica rămâne pe poziţia a 15-a, dar are acum 14 puncte după 14 etape. Runda viitoare alb-violeţii primesc replica celor de la CSA Steaua.

„A fost un joc dificil, aşa cum ne aşteptam. O primă repriză în care am fost preocupaţi să nu dăm prea multe şanse adversarului, pentru a încerca să surprindem pe contraaac. Cel puţin această parte de atac/contraatac nu ne-a ieşit foarte bine. Însă repriza a doua a fost mult mai bună. În care am înscris, ne-am creat şi alte ocazii de gol. Şi în mare parte am avut controlul jocului. E o victorie importantă pentru noi, pentru că aveam mare nevoie de cele trei puncte, pe de o parte, iar pe de altă parte pentru faptul că ne dă şi încredere şi linişte pentru săptămâna următoare, ca să pregătim finalul de an”, a declarat Nicolae Croitoru.

CITEŞTE ŞI: Topul Firmelor din Județul Timiș: Economia timișeană merge mai departe!

 

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

La invitația Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK), președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a participat la Sărbătoarea Verii  2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate de AHK România.
O delegație de oameni de afaceri din Japonia și reprezentanți români ai unor firme japoneze de renume au avut o întâlnire la CCIA Timiș, parte a vizitei oficiale a delegației nipone la Timișoara.
Într-un eveniment de succes, mai mulți antreprenori din vestul țării au fost invitați să se prezinte alături de copiii lor în cadrul workshop-ului cu tema Transferul de leadership între generații și nu numai.