Skip to main content

Vești bune pentru șoferi! Un drum nou va lega localitățile Șag și Sânmihaiu Român!

Încă un tronson de drum urmează să completeze centura alternativă a Timișoarei, formată din drumuri județene.

Consiliul Județean Timiș a preluat un drum comunal din pământ, care leagă localitățile Șag de Sânmihaiu Român și care a fost transformat în drum județean pentru a putea fi reabilitat.

Astăzi, Consiliul Județean a predat amplasamentul către constructor a DJ 593C Șag – Sânmihaiu Român, iar acum urmează să înceapă lucrările propriu-zise de modernizare.

Parte din Centura mică a Timișoarei, investiția va determina reducerea traficului din zona de sud a orașului, spun autoritățile județene.

Și acest nou drum, la fel ca și celelalte proiecte de modernizare și reabilitare pe care le avem în vedere pentru acest an, vizează creșterea siguranței participanților la trafic și sporirea mobilității de deplasare pentru toți timișenii„, a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Noul drum va începe din extravilanul localității Șag și va continua până la intersecția cu DJ 591A în Sânmihaiu Român, lungimea totală fiind de 6,53 km. Vor fi executate și două sensuri giratorii noi, în punctele de pornire din cele două localități. De asemenea, se va moderniza trecerea la nivel cu calea ferată pe care drumul o traversează, inclusiv zona de acces și se vor monta dale elastice între linii.

Proiectul mai include realizarea acceselor la proprietăți, a unor podețe și a trotuarelor pe secțiunea reabilitată. În prezent, actualul drum are porțiuni pietruite, dar și secțiuni în care nu există structură rutieră sau sistem de colectare a apelor pluviale, toate acestea urmând să fie realizate.

Durata de execuție va fi de 8 luni de la data emiterii ordinului de începere.

Finanțarea va fi asigurată în cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny, suma alocată fiind de peste 15,5 milioane de lei, alți aproape 400.000 de lei urmând a fi alocați din bugetul propriu al CJ Timiș. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.