Skip to main content

Veste fabuloasă pentru biciclişti! S-a semnat contractul pentru pista care va lega mai multe puncte de interes din Timiş, Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara

Cele patru contracte prin PNRR, în valoare de 270 de milioane de euro, pentru realizarea a 3.000 de kilometri de piste de biciclete au fost semnate astăzi, la sediul Guvernului.

Unul dintre contracte vizează amenajarea a 1.729 de kilometri de piste în judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara şi are o valoare de 142 de milioane de euro.

Din această sumă, aproximativ 40 de milioane de euro vor reveni Timişului, unde vor fi realizaţi 470 de kilometri şi astfel va deveni judeţul cu cea mai lungă rețea de piste de biciclete din țară.

CITEŞTE ŞI: Vaporașele revin pe Bega! Timișorenii se vor putea plimba cu ele din 1 martie, până atunci se fac testele de rutină

„Traseele de cicloturism vor permite României să contribuie la reconfigurarea rețelei europene de trasee EuroVelo și a diverselor trasee cicloturistice internaționale. Astfel, se va dezvolta ecoturismul și se va încuraja utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ”, transmite Guvernul României.

Pistele de biciclete care vor fi realizate print contractul de 142 de milioane de euro semnat astăzi va lega puncte de interes din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara.

„Realizarea de piste de biciclete a fost o prioritate a mandatului meu și iată că promisiunile au devenit realitate. Este o inițiativă complexă și reprezintă cea mai importantă investiție în infrastructura velo din istoria celor patru județe și cea mai mare din țara noastră”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Timişul este singurul județ care lucrează la o strategie de cicloturism și care are deja o pistă transfrontalieră construită.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.