Skip to main content

Veste extraordinară, pentru cei care suferă de alergii! Timişoara are, de astăzi, cel mai performant centru de testare şi tratament din România!

Premieră medicală, la Timişoara, unde a fost deschis un Compartiment de Alergologie, astfel că pacienţii care au diverse alergii scapă de drumurile la Bucureşti sau Cluj.

Unitatea are gata, momentan, un singur salon complet dotat cu echipamente de ultimă generaţie, de către Clubul Rotary Timișoara, urmând ca în cel mai scurt timp, celelalte două saloane pregătite pentru secția de Alergologie să fie echipate în totalitate. În total, cele trei saloane au o capacitate de șase locuri.

“Cu ocazia aniversării a 95 de ani de la înfiinţare şi 30 de ani de la reînfiintare, Clubul Rotary Timișoara a dotat în integralitate,  cu echipamente de ultimă generație, primul salon al compartimentului dedicat alergologiei de urgență. Proiectul Clubului a constat în strângerea de fonduri pentru dotarea primului salon cu două perfuzomate, un monitor pentru funcții vitale, defibrilator, injectomat, două paturi speciale pentru pacientii care vor beneficia de spitalizare de zi. Cel mai mare câștig pentru pacienți este că nu vor mai trebui să meargă la București sau la Cluj pentru a fi testați. Acum se va face totul aici la Timișoara, iar dacă apare o problemă urgentă, pot fi tratați aici în acest compartiment”, a declarat Daniel Marcu, președintele Clubului Rotary Timișoara.

Noul compartiment funcţionează la parterul clădirii de Ortopedie şi Traumatologie, din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, în regim de spitalizare de zi şi asigură servicii medicale de înaltă performanță pacienților cu boli alergice complexe și cu risc de șoc anafilactic.

„Orice pacient cu o boală complexă, al cărui principal alergen este greu de stabilit, va putea beneficia de aceste servicii de alergologie mololeculară. Adică va veni, prin sistemul de spitalizare de zi, i  se va recolta sânge şi în câteva zile, Oncogen va analiza  şi va da acest rezultat de mare precizie: la ce este pacientul alergic, care sunt reacţiile încrucişate şi care este terapia pe care trebuie să o urmeze. Sunt oameni care spun că sunt alergici la tot. Nu există aşa ceva. Există unul, doi, trei alergeni, restul sunt reacţii alergice. Acest lucru în putem face cu cea mai bună aparatură şi cea mai bună tehnologie din lume, de la ora actuală”, spune prof. univ. dr. Carmen Panaitescu.

Mai exact, în cadrul Compartimentului de Alergologie se vor efectua teste pentru pacienţii cu suspiciune de alergie la medicamente, aflaţi în pericol de a suferi un şoc anafilactic dar şi teste pentru confirmarea sau infirmarea alergiilor la diverse alimente, înţepături de insecte sau la polenul unor plante.

De asemenea, se vor putea iniţia imunoterapii pentru pacienţii cu risc de şoc anafilactic şi terapii biologice cu anticorpi monoclonali în bolile alergice.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.