Skip to main content

Veste excelentă de la Muzeul Național al Banatului! Expoziția „Patrimoniul sub reflectoare Timișoara – Lumi paralele”, prelungită până la sfârșitul lui septembrie

Timișorenii care nu au apucat până acum să viziteze expoziția „Patrimoniul sub reflectoare Timișoara – Lumi paralele” mai au timp până la finalul lunii septembrie!

Suntem încântați să vă anunțăm că expoziția „Patrimoniul sub reflectoare Timișoara – Lumi paralele” se va prelungi până la sfârșitul lunii septembrie. Expoziția din acest an prezintă istoria cartierelor Timișoarei printr-o perspectivă barocă unică, explorând alegoria simțurilor. Plonjează în viața de zi cu zi a diferitelor cartiere și simțurile pe care le reprezintă: Iosefin prin auz, Elisabetin prin tactil, Fabric prin văz, Cetate prin miros și Giroc prin gust. „Lumi paralele” este despre Cartierul Giroc. Descoperiți amintirile și scrierile Sorinei Jecza, operele sculptorului Peter Jecza și viziunea unică a cartierului, îmbinată cu amintirile revoluționarului Constantin Duma și dezvoltarea industrială din era socialistă”, transmit reprezentanții Muzeului.

Expoziția poate fi vizitată, așadar, până la sfârșitul lunii septembrie în mansarda B2 a Bastionului Maria Theresia.

Spotlight Heritage Timișoara/Patrimoniul sub reflectoare este o inițiativă culturală digitală a Universității Politehnica Timișoara în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului și face parte din Programul Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii. Proiect co-finanțat de multiple instituții de prestigiu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.