Skip to main content

Veste excelentă de la Muzeul Național al Banatului! Expoziția „Patrimoniul sub reflectoare Timișoara – Lumi paralele”, prelungită până la sfârșitul lui septembrie

Timișorenii care nu au apucat până acum să viziteze expoziția „Patrimoniul sub reflectoare Timișoara – Lumi paralele” mai au timp până la finalul lunii septembrie!

Suntem încântați să vă anunțăm că expoziția „Patrimoniul sub reflectoare Timișoara – Lumi paralele” se va prelungi până la sfârșitul lunii septembrie. Expoziția din acest an prezintă istoria cartierelor Timișoarei printr-o perspectivă barocă unică, explorând alegoria simțurilor. Plonjează în viața de zi cu zi a diferitelor cartiere și simțurile pe care le reprezintă: Iosefin prin auz, Elisabetin prin tactil, Fabric prin văz, Cetate prin miros și Giroc prin gust. „Lumi paralele” este despre Cartierul Giroc. Descoperiți amintirile și scrierile Sorinei Jecza, operele sculptorului Peter Jecza și viziunea unică a cartierului, îmbinată cu amintirile revoluționarului Constantin Duma și dezvoltarea industrială din era socialistă”, transmit reprezentanții Muzeului.

Expoziția poate fi vizitată, așadar, până la sfârșitul lunii septembrie în mansarda B2 a Bastionului Maria Theresia.

Spotlight Heritage Timișoara/Patrimoniul sub reflectoare este o inițiativă culturală digitală a Universității Politehnica Timișoara în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului și face parte din Programul Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii. Proiect co-finanțat de multiple instituții de prestigiu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

VIDEO Tractor în flăcări, pe câmp! Utilajul a fost distrus complet

Flăcări și fum intens în apropiere de centura municipiul Arad! Un tractor a luat foc, iar pompierii au fost solicitați să intervină de urgență.

Banat Girls joacă mâine pe teren propriu împotriva liderului din play-out, Gloria Bistrița!

Banat Girls Comloșu Mare întâlnește mâine, în runda a V-a a play-out-ului pe Gloria Bistrița, echipă care joacă bine în această parte a sezonului și care a adunat 4 victorii în tot atâtea meciuri.

Pistoale, săbii, macete și droguri găsite în locuințele unor contrabandiști de țigări! Patru bărbați, duși la audieri!

Contrabandiști de țigări, călcați de mascați! Oamenii legii au descins la 11 adrese ale suspecților, unde pe lângă țigări au mai descoperit arme, muniție, săbii dar și droguri.

Tragedie fără margini! Tată şi fiică, intoxicaţi în propria locuinţă! Doar bărbatul a putut fi salvat

S-a dat alarma aseară, după un apel la 112, care anunţa un miros puternic de gaz, iar la faţa locului au ajuns, de urgenţă, mai multe echipaje de intervenţie.