Skip to main content

Scandalul concursurilor trucate din Primăria Timişoara escaladează! Viceprimarul Ruben Laţcău îl aduce în discuţie pe preşedintele CJT, Alin Nica

Spiritele s-au încins, pe scena politică şi administrativă din Timişoara, după ce două dintre fostele anjajate ale Primăriei au povestitt, în faţa procurorilor DNA, cum măsluiau concursurile de angajare, în perioada 2018-2019.

Unul dintre beneficiarii acestor concursuri trucate este Călin Gheorghe Popescu, care în prezent ocupă funcţia de şef al Corpului de Control al CJT.

Situaţia a fost făcută publică de viceprimarul Ruben Laţcău, care îi atrage atenţia lui Alin Nica asupra faptului că acceptă un subaltern cu un trecut cel puţin dubios.

“Scandalul izbucnit pe tema posturilor fraudate în Primăria Timişoara din vremea fostului edil, Nicolae Robu, a adus în atenția publică mai multe persoane care astăzi ocupă locuri importante în instituțiile publice. „Mi-a sărit în ochi un nume de pe lista fabricii de falși funcționari a domnului Robu: Călin Popescu. Angajat în Primărie în urma unei lucrări scrise de nora sa, care tocmai ce și-a recunoscut vinovăția și a fost condamnată pentru acest fals, dl. Popescu e azi șeful corpului de control al Consiliului Județean. Domnule Nica, dacă nu v-a zis domnul Robu la ospățul de weekend-ul trecut, vă zic eu acum: șeful corpului de control de la instituția pe care o conduceți e un fals funcționar public! Cum se poate ca aparatul dumneavoastră de control să fie condus de un falsificator?”, a scris Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei pe pagina lui de facebook.

În aceeași postare, Lațcău îl aminteşte şi pe consilierul local PNL, Adrian Lulciuc, declarat incompatibil, de ANI.

Asta pentru că ar fi făcut, prin firma pe care o deţine, afaceri cu instituţii din subordinea Consiliului Local Timişoara.

Şi cum Alin Nica este şi preşedintele PNL Timiş, Ruben Laţcău îl acuză pe acesta că închide ochii la lipsa de integritate a colegilor săi.

”Dar pe domnul Lulciuc, declarat incompatibil de ANI, îl mai țineți în Consiliul Local? Rămâne lider de grup al PNL un consilier ce-a făcut afaceri chiar cu societățile Timișoarei?”, mai scrie viceprimarul USR.

În final, viceprimarul Ruben Lațcău se declară dezamăgit de ceea ce promitea Alin Nica la începutul mandatului.

„Când ați apărut pe scenă, păreați un lider reformist, domnule Nica. Un lider care se va debarasa de oamenii și metehnele trecutului. Dar în acești ani v-ați înconjurat de dubioșii și corupții dumneavoastră și, acolo unde mai erau câteva locuri libere, i-ați împrumutat pe cei din timpul domniei domnului Robu”, şi-a încheiat postarea, Ruben Laţcău.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.