Skip to main content

Scandalul concursurilor trucate din Primăria Timişoara escaladează! Viceprimarul Ruben Laţcău îl aduce în discuţie pe preşedintele CJT, Alin Nica

Spiritele s-au încins, pe scena politică şi administrativă din Timişoara, după ce două dintre fostele anjajate ale Primăriei au povestitt, în faţa procurorilor DNA, cum măsluiau concursurile de angajare, în perioada 2018-2019.

Unul dintre beneficiarii acestor concursuri trucate este Călin Gheorghe Popescu, care în prezent ocupă funcţia de şef al Corpului de Control al CJT.

Situaţia a fost făcută publică de viceprimarul Ruben Laţcău, care îi atrage atenţia lui Alin Nica asupra faptului că acceptă un subaltern cu un trecut cel puţin dubios.

“Scandalul izbucnit pe tema posturilor fraudate în Primăria Timişoara din vremea fostului edil, Nicolae Robu, a adus în atenția publică mai multe persoane care astăzi ocupă locuri importante în instituțiile publice. „Mi-a sărit în ochi un nume de pe lista fabricii de falși funcționari a domnului Robu: Călin Popescu. Angajat în Primărie în urma unei lucrări scrise de nora sa, care tocmai ce și-a recunoscut vinovăția și a fost condamnată pentru acest fals, dl. Popescu e azi șeful corpului de control al Consiliului Județean. Domnule Nica, dacă nu v-a zis domnul Robu la ospățul de weekend-ul trecut, vă zic eu acum: șeful corpului de control de la instituția pe care o conduceți e un fals funcționar public! Cum se poate ca aparatul dumneavoastră de control să fie condus de un falsificator?”, a scris Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei pe pagina lui de facebook.

În aceeași postare, Lațcău îl aminteşte şi pe consilierul local PNL, Adrian Lulciuc, declarat incompatibil, de ANI.

Asta pentru că ar fi făcut, prin firma pe care o deţine, afaceri cu instituţii din subordinea Consiliului Local Timişoara.

Şi cum Alin Nica este şi preşedintele PNL Timiş, Ruben Laţcău îl acuză pe acesta că închide ochii la lipsa de integritate a colegilor săi.

”Dar pe domnul Lulciuc, declarat incompatibil de ANI, îl mai țineți în Consiliul Local? Rămâne lider de grup al PNL un consilier ce-a făcut afaceri chiar cu societățile Timișoarei?”, mai scrie viceprimarul USR.

În final, viceprimarul Ruben Lațcău se declară dezamăgit de ceea ce promitea Alin Nica la începutul mandatului.

„Când ați apărut pe scenă, păreați un lider reformist, domnule Nica. Un lider care se va debarasa de oamenii și metehnele trecutului. Dar în acești ani v-ați înconjurat de dubioșii și corupții dumneavoastră și, acolo unde mai erau câteva locuri libere, i-ați împrumutat pe cei din timpul domniei domnului Robu”, şi-a încheiat postarea, Ruben Laţcău.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Ediția a șasea a UVT Liberty Marathon a fixat Timișoara pe harta maratoanelor de șosea din România!

Universitatea de Vest din Timișoara a organizat duminică, 1 octombrie, a șasea ediție a evenimentului sportiv de alergare de șosea “UVT Liberty Marathon”.

Barbiere Barbershop Timișoara: locul unde eleganța întâlnește tradiția. John Malkovich şi John Newman, printre vedetele care i-au trecut pragul

De la inaugurarea sa din 2017, Barbiere Barbershop a reprezentat epicentrul stilului și eleganței masculine în inima Timișoarei. Aici, tradiția tunsului și aranjării bărbii se îmbină perfect cu luxul și accesibilitatea.

Autorul Thomas Perle, pe lista Premiilor Teatrale Nestroy din Austria!

Autorul Thomas Perle, care în prezent scrie împreună cu Clemens Bechtel textul pentru piesa Sidy Thal la Teatrul German de Stat Timișoara, va fi distins în acest an cu celebrul premiu austriac de teatru, Premiul Nestroy.

Primăria desființează zeci de locuri de parcare de pe bulevardul Take Ionescu pentru a face culoar autobuzelor!

Primăria Timișoara va înființa benzi speciale de preselecție pentru mijloacele de transport în comun, în mai multe intersecții de pe bulevardul Take Ionescu. Însă pentru asta va desființa zeci de locuri de parcare.

PNL Timiş, cu un picior în groapă! Analiza dură făcută de senatorul USR, Raoul Trifan

Raoul Trifan, senator USR de Timiş, face o radiografie a filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, după plecarea lui Ben-Oni Ardelean.

Valer Kovacs, la Sursa de Vest fără Filtru

Ag. şef. Valer Kovacs, de la Brigada Autostrăzi, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – luni, 02 octombrie 2023.

Accident înfiorător! Un om a murit după ce a intrat cu mașina sub un tir!

Accident grav de circulație în această după amiază, pe o șosea din vestul țării! Un om și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina sub un camion.

RETIM și ADID Timiș au început a patra campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela!

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială prin care sunt colectate deșeurile voluminoase. Timișeni pot preda deșeurile, începând de astăzi, gratuit la containerul RETIM! 

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.