Skip to main content

Dominic Fritz, acuzat că din orgoliu politic blochează extinderea la patru benzi a drumului prin Dumbrăvița și întârzie predarea stâlpilor către constructor

Deși a fost desemnat constructorul pentru extinderea la patru benzi a drumului prin Dumbrăvița spre autostradă, lucrările nu pot începe, iar alte amânări pot duce la pierderea fondurilor europene.

Consiliul Județean Timiș a semnat ieri contractul cu firma Strabag de lărgire la patru benzi a drumului județean 691 care traversează localitatea Dumbrăvița către Autostrada Vestului. Însă pentru ca lucrările propriu-zise să poată demara trebuie rezolvată problema stâlpilor de troleibuz care traversează localitatea. Mai exact Primăria Timișoara trebuie să-i predea constructorului, pentru a-i muta.

Pe tema stâlpilor respectivi, Consiliul Judeţean şi Primăria Timişoara au avut o serie de discuţii contradictorii, în ultimele luni, însă, în cele din urmă, s-a găsit o soluţie agreată de toate părţile implicate şi anume ca din cei aproximativ 200 de stâlpi să fie mutaţi doar 69.

Și deși s-a ajuns la un consens, Dominic Fritz întârzie predarea stâlpilor către constructor.

Am ajuns în faza în care avem un constructor serios, care a dovedit că are capacitate de execuție, așa că abordarea Primăriei Timișoara trebuie să se schimbe în bine. Orice amânare, chiar și de câteva zile, poate duce la un blocaj și la pierderea de bani europeni, situație care, dacă se întâmplă, va fi din vina exclusivă a conducerii USR a Primăriei Timișoara, în principal a primarului Dominic Fritz care, fie este nepriceput în administrație, fie este rău intenționat. Ce are de făcut Dominic Fritz? Să ne dea, în maxim o săptămână, o linie de stâlpi pe care să o returnăm funcțională. Noi am reușit să semnăm contractul cu constructorul cu 2 săptămâni mai devreme ca să putem lucra mai mult și mai bine. Poate Dominic Fritz să își depășească orgoliul politic și să nu mai țină blocat proiectul DJ691?”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Lucrările de extindere a tronsonului de drum care traversează Dumbrăvița trebuie finalizate în șase luni, mai exact în februarie 2024 și pentru că finanţarea europeană este valabilă până pe data de 31 decembrie 2023, liderul CJT, Alin Nica, spune că a programat șantierul în așa fel încât să nu se piardă niciun ban. Astfel că lucrările eligibile vor fi realizate până la finele acestui an, iar cele neeligibile vor continua anul viitor.

Valoarea contractului semnat ieri de Consiliul Județean este de 23.847.345,66 lei fără TVA, iar tronsonul care va fi extins la patru benzi are o lungime de aproximativ trei kilometri.

În ceea ce privește tronsonul 2, care tranzitează comuna Giarmata, lucrările se apropie de final.

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Ediția a șasea a UVT Liberty Marathon a fixat Timișoara pe harta maratoanelor de șosea din România!

Universitatea de Vest din Timișoara a organizat duminică, 1 octombrie, a șasea ediție a evenimentului sportiv de alergare de șosea “UVT Liberty Marathon”.

Barbiere Barbershop Timișoara: locul unde eleganța întâlnește tradiția. John Malkovich şi John Newman, printre vedetele care i-au trecut pragul

De la inaugurarea sa din 2017, Barbiere Barbershop a reprezentat epicentrul stilului și eleganței masculine în inima Timișoarei. Aici, tradiția tunsului și aranjării bărbii se îmbină perfect cu luxul și accesibilitatea.

Autorul Thomas Perle, pe lista Premiilor Teatrale Nestroy din Austria!

Autorul Thomas Perle, care în prezent scrie împreună cu Clemens Bechtel textul pentru piesa Sidy Thal la Teatrul German de Stat Timișoara, va fi distins în acest an cu celebrul premiu austriac de teatru, Premiul Nestroy.

Primăria desființează zeci de locuri de parcare de pe bulevardul Take Ionescu pentru a face culoar autobuzelor!

Primăria Timișoara va înființa benzi speciale de preselecție pentru mijloacele de transport în comun, în mai multe intersecții de pe bulevardul Take Ionescu. Însă pentru asta va desființa zeci de locuri de parcare.

PNL Timiş, cu un picior în groapă! Analiza dură făcută de senatorul USR, Raoul Trifan

Raoul Trifan, senator USR de Timiş, face o radiografie a filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, după plecarea lui Ben-Oni Ardelean.

Valer Kovacs, la Sursa de Vest fără Filtru

Ag. şef. Valer Kovacs, de la Brigada Autostrăzi, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – luni, 02 octombrie 2023.

Accident înfiorător! Un om a murit după ce a intrat cu mașina sub un tir!

Accident grav de circulație în această după amiază, pe o șosea din vestul țării! Un om și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina sub un camion.

RETIM și ADID Timiș au început a patra campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela!

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială prin care sunt colectate deșeurile voluminoase. Timișeni pot preda deșeurile, începând de astăzi, gratuit la containerul RETIM! 

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.