Skip to main content

Dominic Fritz, acuzat că din orgoliu politic blochează extinderea la patru benzi a drumului prin Dumbrăvița și întârzie predarea stâlpilor către constructor

Deși a fost desemnat constructorul pentru extinderea la patru benzi a drumului prin Dumbrăvița spre autostradă, lucrările nu pot începe, iar alte amânări pot duce la pierderea fondurilor europene.

Consiliul Județean Timiș a semnat ieri contractul cu firma Strabag de lărgire la patru benzi a drumului județean 691 care traversează localitatea Dumbrăvița către Autostrada Vestului. Însă pentru ca lucrările propriu-zise să poată demara trebuie rezolvată problema stâlpilor de troleibuz care traversează localitatea. Mai exact Primăria Timișoara trebuie să-i predea constructorului, pentru a-i muta.

Pe tema stâlpilor respectivi, Consiliul Judeţean şi Primăria Timişoara au avut o serie de discuţii contradictorii, în ultimele luni, însă, în cele din urmă, s-a găsit o soluţie agreată de toate părţile implicate şi anume ca din cei aproximativ 200 de stâlpi să fie mutaţi doar 69.

Și deși s-a ajuns la un consens, Dominic Fritz întârzie predarea stâlpilor către constructor.

Am ajuns în faza în care avem un constructor serios, care a dovedit că are capacitate de execuție, așa că abordarea Primăriei Timișoara trebuie să se schimbe în bine. Orice amânare, chiar și de câteva zile, poate duce la un blocaj și la pierderea de bani europeni, situație care, dacă se întâmplă, va fi din vina exclusivă a conducerii USR a Primăriei Timișoara, în principal a primarului Dominic Fritz care, fie este nepriceput în administrație, fie este rău intenționat. Ce are de făcut Dominic Fritz? Să ne dea, în maxim o săptămână, o linie de stâlpi pe care să o returnăm funcțională. Noi am reușit să semnăm contractul cu constructorul cu 2 săptămâni mai devreme ca să putem lucra mai mult și mai bine. Poate Dominic Fritz să își depășească orgoliul politic și să nu mai țină blocat proiectul DJ691?”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Lucrările de extindere a tronsonului de drum care traversează Dumbrăvița trebuie finalizate în șase luni, mai exact în februarie 2024 și pentru că finanţarea europeană este valabilă până pe data de 31 decembrie 2023, liderul CJT, Alin Nica, spune că a programat șantierul în așa fel încât să nu se piardă niciun ban. Astfel că lucrările eligibile vor fi realizate până la finele acestui an, iar cele neeligibile vor continua anul viitor.

Valoarea contractului semnat ieri de Consiliul Județean este de 23.847.345,66 lei fără TVA, iar tronsonul care va fi extins la patru benzi are o lungime de aproximativ trei kilometri.

În ceea ce privește tronsonul 2, care tranzitează comuna Giarmata, lucrările se apropie de final.

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.