Skip to main content

Veste bună pentru timişorenii care au nevoie de autorizaţie de construcţie! Primii trei solicitanţi care depun cerere on-line scapă de taxa de urgenţă

Au mai rămas două săptămâni până când platforma online a Primăriei Timişoara, unde se pot solicita autorizaţii de construcţie, va deveni funcţională.

Este vorba despre o secţiune a Portalului Unic, disponibilă din data de 29 aprilie, atât persoanelor fizice, cât și celor juridice, care trebuie să își creează un cont, după care pot depune documentele necesare obţinerii autorizaţiei de construcţie în format digital.

Vestea bună este că, pe principiul „primul venit, primul servit”, primele trei solicitări vor fi soluţionate în sistem de urgenţă, fără vreo taxă suplimentară.

„Este un nou serviciu digital pe care îl punem la dispoziția timișorenilor și firmelor. Cererile pentru documentațiile de urbanism sunt în topul solicitărilor care se înregistrează la primărie. Ne dorim ca, prin acest nou serviciu, să reducem timpul petrecut la ghișeu și să facem întreg procesul de emitere a autorizațiilor de construire mult mai transparent. Beneficiarii vor ști în orice moment care e stadiul de rezolvare a solicitării lor. Colaborăm cu Ordinul Arhitecților pentru ca noul serviciul să răspundă cerințelor legale ale profesiei și să încurajăm specialiștii să apeleze la el”, anunță primarul Dominic Fritz.

Scopul acestei măsuri este să reducă timpul de procesare și eliberare a autorizațiilor de construire.

„Ordinul Arhitecților filiala Timiș salută intenția și eforturile de digitalizare ale administrației locale și susține activ colaborarea dintre autorități și cetățeni, stimulând implicarea civică și contribuind la crearea unei administrații mai eficiente și mai receptive la nevoile comunității. Credem că îmbunătățirea proceselor administrative reduce birocrația și oferă cetățenilor și profesioniștilor o experiență mai facilă și mai transparentă, o experiență ce necesită, pe lângă înțelegere și adaptare la nou, și o participare constructivă din partea tuturor celor implicați”, spune Daniel Tellman, președintele OAR Filiala Timiș.

În acest moment, oricine poate să depună cerere online pentru un certificat de urbanism și pentru alte acte emise, pe pagina de servicii.

Profesioniștii și firmele de specialitate din domeniul construcțiilor și urbanismului vor putea accesa serviciul de depunere online, aplicând semnătura electronică calificată pe toate documentele solicitate, iar planșele vor fi acceptate strict în format PDF vectorial.

Cei interesați să se înregistreze pe Portalul Unic al Municipiului Timișoara, o pot face în câțiva pași simpli AICI, completând formularul de pe site, sau prin ROeID, sistemul de identitate digitală din România.

ROeID este metoda digitală echivalentă cu prezentarea actului de identitate la un ghișeu fizic.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.