Skip to main content

Valer Sabadus, pe scena Filarmonicii Banatul, în deschiderea Musica Ricercata Op. 6 –  Lux Timisiensis!

Valer Sabadus, un adevărat star al barocului, prezent pe cele mai importante scene, va deschide Musica Ricercata Op. 6 – Lux Timisiensis.

Alături de Ansamblul Musica Ricercata și dirijorul Gabriel Bebeșelea, acesta va interpreta arii din opere de Johann Adolph Hasse și Georg Friedrich Händel, compuse pentru cel mai mare contratenor din toate timpurile – Farinelli.

Concertul extraordinar de deschidere are loc joi, 16 noiembrie, de la ora 20:00, la Sala Capitol.

Evenimentul, intitulat Illuminatio, îl va avea ca dirijor pe Gabriel Bebeșelea, iar ca solist pe contratenorul Valer Sabadus.

În program, lucrări de: Johann Adolph Hasse, Georg Friedrich Händel, Heinrich Biber, Jean Philippe Rameau, Joseph Bologne Chevalier de Saint Georges, Michael Haydn, Carl Ditters von Dittersdorf, Maksim Berezovski, Giuseppe Sarti, Stephen Storace

Cu jumătate de oră înainte, maestrul Gabriel Bebeșelea va susține o discuție pre-concert, pentru a familiariza publicul cu întreg conceptul Musica Ricercata Op. 6 – Lux Timisiensis și cu programul primei seri.

Biletele se găsesc pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, la casierie (de luni până vineri, între orele 10:00 – 13:00, și cu o oră înainte de eveniment) și pe myticket.ro.

În stagiunea 2023/24, Valer Sabadus va fi prezent în calitate de „Artist în Rezidență” al Thüringer Philharmonie, interpretând, printre altele, „Orpheus” de Gluck.

În continuarea primei părți a festivalului (16 – 20 noiembrie 2023), programul este următorul:

  • Vineri, 17 noiembrie | Facultatea de Muzică și Teatru Timișoara

17:00 Workshop de vioară barocă cu Elicia Silverstein

  • Sâmbătă, 18 noiembrie | Biserica Sf. Ecaterina

20:30 Discuție pre-concert cu Elicia Silverstein

21:00 RECITAL NOCTURN ELICIA SILVERSTEIN & MARCO MENCOBONI

Mysterium I

Heinrich Biber – Integrala sonatelor Rozariului (1)

  • Duminică, 19 noiembrie | Biserica Piaristă

20:30 Discuție pre-concert cu Elicia Silverstein

21:00RECITAL NOCTURN ELICIA SILVERSTEIN & MARCO MENCOBONI

Mysterium II

Heinrich Biber – Integrala sonatelor Rozariului (2)

  • Luni, 20 noiembrie | Liceul de Artă „Ion Vidu” – Sala „Mihai Perian”

19:30 Discuție pre-concert cu Derya Türkan

20:00 DERYA TÜRKAN ENSEMBLE

Cantemir 300/350

În program: lucrări din Cartea științei muzicii de Dimitrie Cantemir

Biletele se găsesc pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, la casierie (de luni până vineri, între orele 10:00 – 13:00), în locul de desfășurare a evenimentelor (cu o oră înainte) și pe myticket.ro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.