Skip to main content

Va fi haos în economie, pentru că 70% din românii refuză plata cu cardul! Semnalul de alarmă tras de unul dintre cei mai importanţi furnizori de materiale de construcţii!

Începând de mâine, 1 noiembrie, intră în vigoare noile reglementări privind plățile cash și cele online.

Una dintre acestea impune plafoane zilnice de cel mult 1.000 lei/persoană, dar nu mai mult de un total de 2.000 lei/zi pentru sumele achitate către persoanele juridice.

Măsura este aspru criticată, atât de consumatori cât şi de agenţii economici, care cunosc comportamentul clienţilor, mai ales când vine vorba despre cumpărături făcute online.

CITEŞTE ŞI: A fost lansată licitația pentru continuarea lucrărilor la noua descărcare de pe autostradă spre Sânandrei!

Manangerul Bauindustry Dc unul dintre cei mai importanţi furnizori de materiale de construcţii din România consideră că noile măsuri vor crea probleme atât la nivelul companiilor cât şi la nivel macroeconomic.

Şi asta deoarece cumpărătorul final va recurge la tot felul de tertipuri pentru a scăpa de plata cu cardul bancar.

Noile măsuri vor determina, cel puțin pentru următoarele luni, un haos în economie. Motivul care mă determină să consider acest lucru are legătură cu faptul că Bauindustry DC, companie specializată în distribuția de materiale de construcție deține un magazin online www.platformadeconstructii.ro, care folosește, în relație cu clienții săi, atât varianta plății la livrare, cât și posibilitatea achitării online. Urmărind dinamica plăților la magazinul nostru, am constatat că 70% din cei care comandă refuză să plătească online și preferă plățile cash la livrare. Sunt convins că reglementările Guvernului nu vor face decât să determine cumpărătorii să găsească soluții “inovative” pentru a limita obligația lor de a folosi plata cu cardul”, declară Dragoș Vlagali, director general Bauindustry Dc.

Urmărind comportamentul clientului de materiale de construcții se observă că se împarte în mai multe categorii, cel care cunoaște cum funcționează mecanismul plăților online, are încredere, plătește și așteaptă sosirea mărfii acasă, dar există și alte două categorii care vor întâmpină probleme serioase în acceptarea noilor măsuri luate de Guvern.

Una dintre acestea este reprezentată de cumpărătorul care refuză să plătească ceva până nu îl vede efectiv.

CITEŞTE ŞI: Pugilistul timișorean, Flavius Biea revine în ring, la Guadalajara!

De asemenea, mai este clientul care fie nu deține un card bancar, fie îl deține, dar nu știe cum să îl folosească, ultimul reprezentând o provocare pentru statul român când vine vorba de buna implementare a acestor măsuri, pe întreg teritoriul României.

Bauindustry DC este o companie românească, specializată în distribuția și comercializarea materialelor de construcții. Aceasta a lansat la începutul anului un magazin online cu același obiect de activitate, www.platformadeconstrucții.ro, magazin a căror clienți sunt atât persoane fizice, cît și persoane juridice.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.