Skip to main content

UVT se află pe locul 1 între universitățile timișorene și pe locul 3 la nivel național, într-unul dintre cele mai importante rankinguri internaționale!

Ediția 2025 a QS World UniversityRankings confirmă prezența Universității de Vest din Timișoara în rândul celor mai prestigioase universități din România și de la nivel mondial, prin clasificarea în top 1201-1400 din totalul universităților ierarhizate, primele 80%.

În ediția din 2025 a QS World University Rankings se regăsesc 13 universități din România, fiind de remarcat că șase dintre acestea sunt membre ale Consorțiului Universitaria.

UVT este pe poziția a treia la nivel național în ceea ce privește reputația academică (Academic Reputation), fiind clasată pe poziția 601+ la nivel mondial la acest criteriu, acesta fiind și cel mai important criteriu în stabilirea ierarhiei finale. De adăugat este că cea mai însemnată îmbunătățire față de anul precedent este la categoria rezultate în câmpul muncii (Employment Outcomes) urcând pe poziția 481.

Acest clasament a vizat evaluarea 5663 de universități din 106 locații diferite ale lumii, dintre care doar 1503 de universități s-au clasificat în ranking. Metodologia utilizată în demersul de ierarhizare a universităților este specifică tuturor proceselor derulate de QS și include următorii indicatori de performanță: cercetare și descoperiri – 50%, angajabilitate și rezultate în câmpul muncii – 20%, experiența de învățare – 10%, engagement global – 15%, sustenabilitate – 5%.

„Valoarea de ansamblu a Universității de Vest din Timișoara este confirmată și prin noua clasificare publicată de QS World University Ranking, un clasament universitar global, cunoscut pentru obiectivitate, transparență și consecvență, fiind unul dintre cele 9 rankinguri recunoscute oficial și de Ministerul Educației Naționale, prin includerea rezultatelor sale în metarankingul național”, transmite rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.