Skip to main content

CCIA Timiș se implică activ în educația antreprenorială a elevilor!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează primul eveniment de promovare a antreprenoriatului în școli în cadrul proiectului “Învață de la antreprenori”!

Camera de Comerț și Industrie a României și Ministerul Educației, au semnat la nivel național, în data de 09 mai un protocol de colaborare, iar ulterior, în data de 27 mai, CCIA Timiș și Inspectoratul Școlar Județean Timiș, au semnat un alt protocol, la nivel local.

Protocolul are ca scop principal promovarea în rândul elevilor din învățământul public preuniversitar educația și competențele antreprenoriale, punându-i în contact direct cu antreprenorii, prin organizarea de evenimente și prezentări ale acestora în unități de învățământ, precum și prin sesiuni de discuții între oamenii de afaceri și elevi.

Proiectul, inițiat de Camera de Comerț și Industrie Maramureș în cursul anului 2023 și implementat deja într-o fază de testare la nivelul județului, s-a dovedit a fi de succes.

Ca o consecință firească, la nivelul CCIR s-a decis implementarea acestui proiect la nivel național, prin încheierea protocolului de colaborare cu Ministerul Educației, existând, totodată, și un interes sporit din partea celorlalte Camere de Comerț și Industrie Județene de a se implica, alături de companiile locale, în pregătirea elevilor pentru mediul antreprenorial. În mod cert, sistemul de învățământ românesc are mare nevoie de astfel de programe, care să contribuie la stimularea și dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale elevilor în modul cel mai practic cu putință”, a spus Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României.

În contextul celor două documente-cadru mai sus menționate, după doar două săptămâni, CCIA Timiș în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, sub coordonarea profesoarei, Adriana Oprean, inspector școlar pentru învățământul primar, au reușit să înscrie 20 de antreprenori participanți, 20 de unități de învățământ și peste 1.500 elevi din Județul Timiș.

Astfel, că în cursul zilei de astăzi, între orele 11.00 – 12.00, cei 20 de antreprenori înscriși în program au avut întâlniri și discuții cu elevi din 20 de unități de învățământ (5 școli gimnaziale, 15 licee teoretice / tehnologice / vocaționale / tehnologic special / alternativ) din Timișoara, Lugoj, Sânnicolau Mare și Deta.  

„Antreprenoriatul reprezintă motorul inovației și dezvoltării economice. Proiectul Învață de la antreprenori”va aduce beneficii multiple. În primul rând, sperăm că va ajuta la creșterea competitivității afacerilor locale, inspirând tinerele generații de viitori antreprenori. În al doilea rând, ne dorim creșterea gradului de profesionalizare a angajaților și, implicit, remedierea deficitului de forță de muncă din județ. Doar astfel, putem să ne uităm cu optimism spre viitor”, transmite Florica Chiriță, președintele CCIAT.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.