Skip to main content

UVT oferă comunității o producție interdisciplinară: „Vocal Nordic Intermezzos. Grieg, Enescu și Prietenii”

DAC Music Performance, entitate norvegiană condusă de pianistul de origine română Dragoș Andrei Cantea, alături de Universitatea de Vest din Timișoara și Asociația Industrii Creative ca parteneri, organizează evenimentul „Vocal Nordic Intermezzos. Grieg, Enescu și Prietenii”.

Este o producție interdisciplinară ce va fi susținută la Sala Sala Orpheum a Facultăţii de Muzică şi Teatru Timişoara, luni, 29 mai 2023, de la ora 19:00, pentru care accesul se face gratuit, în limita locurilor disponibile.

Producția include participarea pianistului Dragoș Cantea, a sopranei ucrainene Olena Androsiuk și a actorului timișorean Dumitru Damian, și va cuprinde paralele culturale între România și Norvegia, precum și un tribut adus patrimoniului muzical al Ucrainei.

CITEŞTE ŞI: A călcat o bătrână cu maşina şi a lăsat-o să agonizeze pe şosea! Acum, tânărul vinovat de moartea femeii, şi-a aflat pedeapsa

În programul evenimentului vom regăsi autori precum Edvard Grieg, George Enescu, Nina Cassian, Henrik Ibsen, precum și Eduard Caudella sau Tiberiu Brediceanu. Proiectul reprezintă încheierea publică a unei rezidențe artistice în România, inițiativă bilaterală între România și Norvegia finanțată prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Granturile SEE și norvegiene reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Norvegiei pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Sunt două obiective generale: reducerea disparităților economice și sociale în Europa și consolidarea relațiilor bilaterale între statele donatoare și 15 state UE din centrul și sudul Europei și statele baltice.

Cele trei state donatoare cooperează îndeaproape cu UE în baza Acordului privind Spațiul Economic European (SEE).

Între 1994 și 2014, statele donatoare au contribuit cu €3,3 miliarde prin scheme consecutive de grant. Pentru perioada 2014-2021, Granturile SEE și norvegiene se ridică la €2,8 miliarde. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.

CITEŞTE ŞI: VIDEO Protest de amploare, în centrul orașului! Sute de timișoreni cer stadion, terenuri de sport și bazine de înot!

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro.

.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.