Skip to main content

UVT, din nou în top! Pe ce loc se poziţionează, în clasamentul Nature Index?

Nature Index, platforma care face, anual, o ierarhie a instituţiilor care au o contribuţie semnificativă în domeniul cercetării, a realizat ediţia 202-2023 a clasamentului.

În domeniul fizicii, au fost incluse în top, 7.856 de universităţi, centre medicale şi de cercetare şi academii, iar UVT se plasează pe locul 1.821, la nivel mondial şi pe locul 2, la nivel naţional.

„Comunitatea academică a Universității de Vest din Timișoara cuprinde un grup de cercetători din domeniul fizicii cu rezultate remarcabile, atât în procesul de învățământ, cât și în proiectele de cercetare. Clasarea UVT pe a doua poziție la nivel național în acest domeniu, conform ranking-ului Nature Index (2023), este o nouă confirmare a prestației cercetărilor fizicieni, pe care îi felicit în numele comunității UVT și al meu personal și îi încurajez să identifice căile cele mai practice de motivare a tinerilor studenți și absolvenți, pentru a se alătura proiectelor de cercetare pe care le au în desfășurare sau pe care le vor iniția”, a transmis rectorul UVT, Marilen Pirtea.

În această ediție, domeniul Fizică cuprinde un total de nouă instituții din România. Clasamentul vizează numărul de publicații aferente domeniului, UVT având 72 de publicații (poziția a doua) în perioada evaluată, cu o cotă de 2.86 (poziția 2).

Dintre aceste publicații, 99,19% au fost realizate cu parteneri internaționali (din 486 de instituții), restul fiind cu parteneri din țară (din 6 instituții).

Mai multe informații despre noile rezultate Nature Index se regăsesc la AICI.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]