Skip to main content

UVT, din nou în top! Pe ce loc se poziţionează, în clasamentul Nature Index?

Nature Index, platforma care face, anual, o ierarhie a instituţiilor care au o contribuţie semnificativă în domeniul cercetării, a realizat ediţia 202-2023 a clasamentului.

În domeniul fizicii, au fost incluse în top, 7.856 de universităţi, centre medicale şi de cercetare şi academii, iar UVT se plasează pe locul 1.821, la nivel mondial şi pe locul 2, la nivel naţional.

„Comunitatea academică a Universității de Vest din Timișoara cuprinde un grup de cercetători din domeniul fizicii cu rezultate remarcabile, atât în procesul de învățământ, cât și în proiectele de cercetare. Clasarea UVT pe a doua poziție la nivel național în acest domeniu, conform ranking-ului Nature Index (2023), este o nouă confirmare a prestației cercetărilor fizicieni, pe care îi felicit în numele comunității UVT și al meu personal și îi încurajez să identifice căile cele mai practice de motivare a tinerilor studenți și absolvenți, pentru a se alătura proiectelor de cercetare pe care le au în desfășurare sau pe care le vor iniția”, a transmis rectorul UVT, Marilen Pirtea.

În această ediție, domeniul Fizică cuprinde un total de nouă instituții din România. Clasamentul vizează numărul de publicații aferente domeniului, UVT având 72 de publicații (poziția a doua) în perioada evaluată, cu o cotă de 2.86 (poziția 2).

Dintre aceste publicații, 99,19% au fost realizate cu parteneri internaționali (din 486 de instituții), restul fiind cu parteneri din țară (din 6 instituții).

Mai multe informații despre noile rezultate Nature Index se regăsesc la AICI.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.