USR Timiş dă Guvernul în judecată! Cere organizarea de alegeri parţiale şi aplicarea Legii Mirosurilor
Municipiul Lugoj şi comunele Checea, Giroc şi Mănăştiur sunt conduse, de luni bune, de primari interimari şi ar trebui organizate alegeri parţiele.
De asemenea, Recaşul şi Şandra vor fi peste câteva zile, în aceeaşi situaţie, dup ce edilii au pierdut definitiv procesele cu ANI, care i-a declarat incompatibili.
USR-iştii din Timiş consideră situaţia anormală, pentru că în fruntea comunei ar trebui să fie un om votat de alegători, nu unul care ocupă interimar postul, ca urmare a unor înţelegeri politice.
Acum, ei ameninţă Guverul cu procese, pentru că nu organizează alegeri parţiale, acolo unde este cazul.
“Avem în plan o acţiune în instanţă pentru faptul că acest Guvern nu este în stare să respecte legea. Trebuia să avem alegeri parţiale în patru localităţi din judeţul Timiş, chiar în cinci, pentru că în urmă cu două zile, primarul din Recaş a pierdut definitiv, în instanţă, un proces împotriva ANI. Guvernul amână nejustificat organizarea alegerilor parţiale în toată România. Trebuia să se întâmple în această toamnă. Pe surse, am înţeles că se gândesc dacă să le orgaizeze în primăvară. Dar, senzaţia noastră este că vor să le întindă până la următoarele alegeri, să nu mai organizeze nimic”, a declarat senatorul USR, Raul Trifan.
Şi nu este singura acţiune în instanţă pe care o pregătesc USR-iştii din Timiş.
Ei vor să dea în judecată Guvernul şi pentru Legea Mirosurilor, care prevede sancţiuni pentru cei care poluează olfactiv.
CITEŞTE ŞI: Semnul care l-a dat de gol pe şoferul unui microbuz burduşit cu migranţi
Actul normativ nu poate fi aplicat, pentru că ministerul Mediului şi cel al Sănătăţii, responsabile de elaborarea normelor metodologice, nu au finalizat analiza.
“Noi, aici, în filială, am luat decizia să dăm în judecată ministerul Mediului, prin ministrul Mediului, pentru că este de datoria sa să se asigure ca funcţionarii de sub el se ocupă de respectarea legii. Pentru că în articolul 3 al Legii scrie că după 180 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial trebuie să existe norme metodologice. Au trecut doi ani, peste 600 de zile, dacă am numărat bine, de când ar fi trebuit să avem aceste norme și de când ar fi trebuit ca această legea să se aplice”, a mai spus Trifan.
Lasă un răspuns