Skip to main content

Urmărit penal! Controversatul primar din Săcălaz, anchetat într-un dosar de abuz în serviciu

Lovitură pentru Nicu Viorel, primarul comunei Săcălaz, care de-a lungul timpului s-a remarcat doar prin abuzurile săvârşite şi prin scandalurile pe care le-a generat.

Iar atitudinea dictatorială pe care o are, atât faţă de angajaţii instituţiei, cât şi faţă de consilierii locali i-a adus zeci de plângeri şi procese.

Printre cei care au reclamat abuzurile edilului Nicu Viorel este şi Ştefania Gavrilă, de la PSD, care a fost dată afară din Consiliul Local, în repetate rânduri, pentru că nu a răspuns comenzilor vremelnicului primar.

CITEŞTE ŞI: Un drum de legătură între județele Timiș și Caraș-Severin intră în reparații! Investiția e de peste 4 milioane de lei

De fiecare dată a revenit în funcţie, fie prin decizii ale prefectului, fie prin sentinţe ale judecătorilor care au confirmat abuzurile lui Nicu Viorel.

“Am contestat excluderile abuzive din Consiliul Local a opt consilieri din opoziţie. Aşa s-a gândit el că e mai bine să ne excludă din Consiliul Local, ca să îşi poată trece acele proiectele care în neumărate rânduri au fost respinse de noi. Ne-a exclus în baza unor referate întocmite şi semnate de secretarul general al Primăriei, deşi legea prevede că mandatul unui consilier local încetează înainte de termen, doar în baza unui act administrativ, care înseamnă fie Hotărâre de Consiliu Local, care să aprobe acele referate întocmite de secretarul general, sau în baza unui ordin al prefectului”, a explicat pentru Sursa de Vest, Ştefania Gavrilă.

După ce a dovedit în instanţă ilegalităţile comise de primar, Gavrilă a mers mai departe şi i-a făcut plângere penală pentru abuz în serviciu.

Iar dacă în primă fază, procurorii au clasat dosarul, în baza unei anchete sumare, după cum spune reclamanta, acum judecătorii au trimis cazul înapoi la Parchet, ceea ce înseamnă că Nicu Viorel este cercetat penal.

Alături de el este vizată şi Simona Vlad, secretarul general al Primăriei, care l-a ajutat pe edil să dea o tentă de legalitate abuzurilor comise.

“În temeiul art. 341 alin. 6 lit. b C.proc.pen. admite plângerea formulată de petenta Gavrilă Alina Ştefania. Desfiinţează dispoziţia de clasare din data de 21.07.2023 din dosarul nr. 3942/P/2023 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara şi trimite cauza procurorului în vederea completării urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu prevăzută de art. 297 alin. 1 C. pen., faţă de intimaţii Nicu Viorel şi Vlad Simona Marioara”, se arată în soluţia pe scurt, publicată de Judecătoria Timişoara.

Asta înseamnă că Nicu Viorel începe campania electorală cu stângul, pentru că va trebui să facă drumuri la parchet să dea explicaţii despre abuzul în serviciu penru care este anchetat penal.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.