Skip to main content

Urmărire ca în filme, lângă Timişoara! Poliţiştii au capturat un grup de migranţi înghesuiţi într-un microbuz

O acţiune de rutină, pentru combaterea traficului de migranţi, a culminat în momentul în care, şoferul unui microbuz a refuzat să oprească, la semnalele poliţiştilor de frontieră.

S-a întâmplat în comuna Dumbrăviţa, judeţul Timiş, iar oamenii legii au pornit imediat, în urmărirea vehicolului.

După câţiva kilometri, au observat microbuzul pe câmp, iar în timpul verificărilor, au găsit 21 de cetăţeni străini.

CITEŞTE ŞI: Se opreşte apa, pentru spălarea reţelei de distribuţie! Anunţul Aquatim, privind întreruperile de astăzi

Microbuzul în care erau înghesuiţi cei 21 de oameni era înmatriculat în Serbia, iar şoferul a fost arestat preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, pentru trafic de migranţi.

Aceeaşi soartă a avut-o şi un lituanian, care a fost prins la volanul unui microbuz înmatriculat în Norvegia şi care, de asemenea, era plin cu transfugi.

„Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiș în cooperare cu Secția 12 a Poliției Rurale Timișoara, au oprit pentru control pe DJ 692, un microbuz înmatriculat în Norvegia, la volanul căruia se afla un cetățean lituanian în vârstă de 32 de ani. În urma controlului efectuat asupra microbuzului au fost depistați în compartimentul de marfă 24 de cetățeni străini”, transmite Poliţia de Frontieră Timişoara.

Cei 45 de migranţi descoperiţi în cele două microbuze au vârste între 22 şi 50 de ani şi privin din Bangladesh, India şi Maroc.

Toţi au intrat legal înRomânia, unde aveau şi vize de angajare, însă îşi doreau să ajungă în ţări din vestul Europei.

foto: arhivă

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.