Universitatea de Vest din Timișoara inaugurează Grădina Urbană, în cadrul programului „UVT GREEN WEEK 2021″

În perioada 31 mai – 4 iunie 2021, UVT organizează programul „UVT GREEN WEEK 2021: Economia Circulară în context european”.

UVT desfășoară acest program în calitate de partener oficial în cadrul evenimentului organizat de Uniunea Europeană: „EU GREEN WEEK 2021”.

CITEŞTE ŞI: A început vaccinarea anti-COVID la frontieră! A fost deschis centrul din vama Nădlac II

Dintre activitățile semnificative desfășurate în această săptămână, dedicate mediului și ecologiei, mâine, 3 iunie 2021, începând de la ora 12, în zona verde cu acces lateral terenului de baschet UVT (lângă sala de sport), va fi inaugurată Grădina Urbană UVT.

La evenimentul de inaugurare va participa rectorul UVT, Marilen Pirtea, președintele Senatului UVT, Anton Trăilescu, alături de experții peisagiști care au participat la elaborarea conceptului Grădinii Urbane de la UVT, precum și de cadre didactice și studenți. 

Acest nou proiect de amenajare ecologică a zonei de Grădină Urbană a UVT  propune un concept de amenajare peisagistică și mobilare urbană a curții exterioare, cu integrarea de funcțiuni mixte, destinate educației formale și informale, pentru reciclarea, recircularea și experimentarea resurselor locale, pentru creșterea și diversificarea biodiversității urbane și integrarea culturilor de hrană slow-food, astfel ca să fie realizată transformarea curții într-un ecosistem prin integrarea principiilor de dezvoltare durabilă.

CITEŞTE ŞI: Teatrul Național din Timișoara prezintă Jungla TéVé, un spectacol de Gigi Căciuleanu

În perimetrul existent, soluția de amenajare peisagistică propune un plan care să dezvolte funcțiuni productive, cu o grădină de legume, gard fructifer, arbuști productivi, dar și un pavilion tip amfiteatru în aer liber, un pavilion natural și o suprafață dedicată evenimentelor.

Micro-peisajul va pune accent pe conștientizarea importanței spațiilor verzi complexe – multifuncționale și a grădinilor urbane ca alternativă la agricultura industrială și consumatorism, conținând spatii pentru evenimente și relaxare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Razie pe șoselele din județ! Peste 500 de sancțiuni

Polițiștii rutieri timișeni, pe șoselele din județ, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Un bloc evacuat în mijlocul nopții, după ce un apartament de la etajul 4 a luat foc!

Noaptea trecută, pompierii au fost solicitați să intervină pentru a stinge un incendiu ce a cuprins un apartament de la etajul patru al unui bloc.

O săptămână cu întreruperi zilnice de apă, în Recaș!

Aquatim anunță lucrări de spălare a rețelei de distribuție, în următoarea săptămână, la Recaș!

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.