Skip to main content

Universitatea de Ştiinţele Vieţii din Timișoara investește în mediu și durabilitate! Începe plantarea unei noi perdele forestiere

Astăzi s-a semnat contractul de finanțare depus de Universitatea de Ştiinţele Vieţii  prin PNRR, Pilonul I, Tranziția Verde, proiect care prevede înființarea unei perdele forestiere de protecţie.

Astfel, în zona de nord a orașului, pe o suprafață de 3,96 de hectare, pe limita de proprietate a instituției de învățământ va fi înființată o perdea de protecție forestieră, cu beneficii multiple pentru oraș.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Una dintre cele mai mari investiţii din Timişoara, abandonată! Roxana Iliescu nu a găsit niciun muncitor pe şantierul de la Pasajul Solventul

„Efectul unei astfel de perdele forestiere pentru Timișoara este foarte important, mai ales în actualul context al schimbărilor climatice. Prin această perdea forestieră vom încerca să compensăm și să reducem efectele negative ale schimbărilor climatice asupra orașului, să reglăm microclimatul la nivelul zonei de intervenție, adică partea de nord a orașului, pe teritoriul a două UAT-uri, Timișoara și Dumbrăvița. Va fi o reglare a microclimatului atât din punct de vedere termic, cât și o barieră de protecție împotriva curenților de aer, cu efecte pozitive asupra culturilor agricole și a resurselor de apă”, a explicat Dorin Camen, decanul Facultății de Inginerie și Tehnologii Aplicate.

Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara a mai iniţiat în ultimii ani proiecte de înființare a unor perdele forestiere sau realizarea unor spatii verzi, printre care se numără cele de la Stațiunea Didactică a USVT și cel din incinta Campusului universitar al instituției.

Valoarea proiectului semnat astăzi este de 274.426  de lei, iar Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara se pregătește să acceseze și alte fonduri pe măsuri similare precum cele privind Pădurile Urbane.

La semnarea contractului au luat parte reprezentanți ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Președintele Senatului USV Timișoara, prof.univ.dr. Viorel Herman,  Rectorul USV Timișoara, prof. univ. dr. Cosmin Popescu, dar și prorectori, decani și prodecani ai universității.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.