Skip to main content

Un nou seminar marca CCIAT! Antreprenorii din județ, informați despre ultimele noutăți din domeniul fiscal!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează un seminar interactiv de informare și dezbateri privind noutățile fiscale cu impact major asupra activității agenților economici.

Evenimentul va avea loc în data de 12 martie, cu începere de la ora 10.00, în Sala Banat a Centrului Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22 (etaj I).

Temele abordate vizate:

 • Noutăți fiscale aplicabile de la 01.01.2024;
 • Situația impozitării microîntreprinderilor. Societăți legate. Procedura modificării vectorului fiscal. Situație HoReCa;
 • Închiderea exercițiului financiar 2023. Recapitulație privind impozitul pe profit. Reduceri ale impozitului pe profit. Ordinea în care se aplică reducerile succesive (profit reinvestit, sponsorizări, creșteri capitaluri proprii);
 • Modificări ale impozitului pe profit aplicabile de la 01.01.2024;
 • Modificări punctuale de nuanță privind cotele de TVA aplicabile în anul 2024 (alimente cu zahăr adăugat, băuturi nealcoolice dulci);
 • Recapitulație în domeniul TVA: locul prestării de servicii și alte aspecte;
 • Noutăți punctuale privind impozitul pe venitul din salarii, asigurări sociale obligatorii pentru domeniul construcțiilor, programe de calculator, agricultură și industria alimentară;
 • Recapitulație privind impozitul datorat de nerezidenți în România;
 • Sesiune de întrebări și răspunsuri.

Seminarul este susținut de economistul Adrian BENȚA, consultant fiscal și auditor financiar, unul dintre cei mai cunoscuți și experimentați specialiști din România, cu o experiență de peste 15 ani în contabilitate și fiscalitate, membru al Camerei Consultanților Fiscali, membru al Camerei Auditorilor Financiari, autor și co-autor de lucrări și cărţi de specialitate fiscală și articole în domeniul financiar-contabil și fiscal.

Seminarul se va desfășura și în format on-line.

Taxă de participare:

 • 340 lei / persoană + TVA pentru membrii CCIAT
 • 390 lei / persoana + TVA pentru nemembri

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.