Skip to main content

40 de locuri de parcare desfiinţate înainte de a fi amenajate! Cum a amputat administraţia Fritz, un proiect demarat în urmă cu doi ani de Roxana Iliescu?

Proiectul de reamenjare a zonei Clăbucet, unde în locul garajelor au fost amenajate locuri de parcare, şi spaţii verzi a ajuns la final.

Anunţul a fost făcut astăzi, de primarul Dominic Fritz, care susţine că, la iniţiativa lui, locuitorii din cartier au 50 de noi locuri în care să îşi lase maşinile.

Realitatea este că proiectul a fost demarat de consilierul local Roxana Iliescu, cea care s-a şi plâns, în repetate rânduri, de piedicile pe care i le pune administraţia Fritz.

Asta în condiţiile în care, de la iniţiativa ei, care prevedea peste 80 de locuri de parcare, până la demolarea primului garaj a trecut mai bine de un an.

„A fost un proiect pe care l-am făcut în dialog cu timișorenii care locuiesc în această zonă. Așa am reușit să facem o amenajare în care e loc pentru toată lumea: și șoferi, și bicicliști, dar și copii și seniori care au nevoie de zone verzi”, a spus astăzi, primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Lucrările propriu-zise au durat aproape un an şi au schimbat planurile iniţiale.

Deşi consilierii locali au adoptat o hotărâre care prevedea peste 80 de locuri de parcare, Fritz anunţă că au fost realizate 50, iar în realitate ar fi 44.

Povestea cu noile locuri de parcare din Clăbucet e precum bancul ăsta de la Radio Erevan:

“Un ascultător întreabă: -Este adevărat ca lui Ionescu i s-a dat o Volga albă?

Redacția răspunde: -Da, cu trei mici corecții: nu era albă era neagră, nu era Volgă era bicicletă, nu i s-a dat, i s-a luat!

PS nu sunt nici măcar 50, ci doar 44 locuri de parcare. Consiliul Local a votat peste 80!”, a scris Roxana Iliescu, pe facebook.

***

Proiectul de demolare a celor 40 de garaje din zona Clăbucet s-a născut în martie 2022.

Atunci, Roxana Iliescu a propus eliberarea terenului şi amenajarea de locuri de parcare şi spaţii verzi.

A făcut toţi paşii în acest sens, doar că primarul a întârziat, luni de zile, emiterea ordinului de demolare.

Dar, în continuare lucrurile s-au mişcat greu, astfel că în decembrie 2022, Roxana Iliescu trăgea un semnal de alarmă cu privire la focarul de infecţie în care risca să se transforme zona.

“Administrația Fritz pierdută între incompetență și nepăsare! În loc de noi locuri de parcare, copaci plantați și spațiu verde frumos amenajat, avem în schimb adăpost pentru oamenii străzii ce și-au găsit loc printre zidurile rămase ale fostelor garaje! Din respect pentru timișorenii din zona Clăbucet, primarul Fritz ar trebui să se implice direct în deblocarea proiectului”, scria consilierul local pe facebook, în decembrie 2022.

Abia pe 4 mai 2023, Primăria a trimis buldozerele care au eliberat terenul, pe care ulterior, au fost amenjate locuri de parcare şi spaţii verzi.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.