Skip to main content

Un nou scandal la Colterm! Primăria îl acuză pe administratorul judiciar că fie a făcut o greşeală fie o glumă proastă

Facturile pentru agent termic, neplătite la timp de Primăria Timişoara, sunt noul măr al discordiei în relaţia dintre municipalitate şi Colterm.

Administratorul judiciar care administrează în prezent, societatea de termoficare a oraşului, a trimis Primăriei o adresă, prin care o somează să achite 2,3 milioane de lei, pentru căldură şi apă caldă.

În caz contrar, Colterm ajunge în incapacitatea de a plăti furnizorul de gaz, ceea ce va duce la întreruperea furniării agentului termic.

CITEŞTE ŞI: A fost desemnat câștigătorul licitației pentru terminalul plecări externe al Aeroportului Timișoara! Vezi cum va arăta noul obiectiv

În aceeaşi adresă, administratorul judiciar atrage atenţia că şi societăţile din subordinea Primăriaie au datorii, de aproape 9 milioane de lei.

Doar că datele nu sunt exacte, transmite municipalitatea, care îl ironizează pe administratorul judiciar.

“Adresa transmisă presei și Primăriei Municipiului Timișoara de administratorul judiciar al Colterm, desemnat de instanță, este fie o greșeală de proporții a acestuia, fie o glumă extrem de proastă. Altfel instituția noastră nu își poate explica de ce consorțiul de firme desemnat de instanță crede că Universitatea Politehnica Timișoara sau Universitatea de Vest din Timișoara, Curtea de Apel Timișoara sau chiar Parohia Romano Catolică ar fi instituții în subordinea Primăriei Timișoara”, transmite Primăria Timişoara.

În ceea ce priveşte datoriile societăţilor din subordinea Consiliului Local, Primăria spune că acestea au autonomie financiară, birou de contabilitate și directori care decid plata acestora, drept urmare adresa trebuie să ajungă la ei.

Cei de la Primărie mai spun că problemele de la Colterm sunt mult mai grave decât au crezut iniţial.

Administratorul judiciar a descoperit facturi emise anul trecut,  pentru lucrări efectuate chiar și în 2017, pentru care nu există procese verbale de recepție.

CITEȘTE ȘI: Coşurile de gunoi, de 150 de euro bucata, ajung în Timişoara! Ce firmă a câştigat licitaţia?

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.

Un bărbat a murit după ce a fost spulberat de o mașină! Polițiștii au început o anchetă

Accident cumplit, soldat cu decesul unui bărbat de 46 de ani! Acesta mergea pe partea carosabilă, când a fost lovit în plin de o mașină.

Mai multe localități din județ rămân fără apă la robinete! Aquatim anunță lucrări la rețele joi și vineri

Aquatim anunță că în zilele viitoare se vor face lucrări de spălare a rețelelor de distribuție și a rezervoarelor de înmagazinare din mai multe localități din județ.

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.