Sala 2 a Teatrului Național Timișoara va fi reabilitată! Vor fi amenajate și spații pentru spectacole și evenimente în aer liber

Se anunta noi investitii in infrastructura culturala din Timisoara.

Sala 2 a Teatrului Național a făcut deja, în doar 14 ani, istorie. Aceasta a fost transformată în timp record dintr-o ruină într-un spațiu de joc modern, funcțional. Acum insa, cu sprijinul Ministerului Culturii, Sala 2 se va transforma în cel mai performant spațiu teatral și performativ din această parte a țării și va deveni epicentrul artistic pentru întregul Banat istoric.

În urma lucrărilor de modernizare, Sala 2 va avea înălțimea corespunzătoare sălilor de teatru, o nouă sală studio, spații pentru spectacole și evenimente în aer liber, echipamente de scenă noi etc.

Sala 2 este, deja, parte a identității acestui oraș, dar noua Sală 2 va deschide perspective culturale și civice de mare amploare”, spun reprezentantii Teatrului.

Totodata, centrul industriei culturale românești se mută în Freidorf! Un al doilea pilon important din structura Teatrului Național sunt Atelierele Fabrica de decoruri. Concepute ca o linie de producție și asamblare cu o capacitate de producție de trei decoruri concomitent, Atelierele Fabrica de decoruri dau startul unei industrii noi – industria de teatru. Ministerul Culturii a finanțat dotarea Atelierelor Fabrica de decoruri cu echipamente profesionale, iar acesta este momentul mult așteptat de Teatrul Național. Astfel echipate, Atelierele Fabrica de decoruri vor produce, în afara necesarului propriu, decoruri de teatru și film atât pentru piața locală și națională, cât și pentru teatre sau studiouri din țările învecinate.

decoruri

Este o bucurie enormă pentru Teatrul Național să dezvolte infrastructura teatrală și meseriile de teatru în Timișoara, să participe la construirea unei capitale culturale pentru viitor și să lărgească sfera de influență culturală a Timișoarei în euro-regiune.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Gestul care l-a făcut pe un șofer turc să aprecieze și mai mult România! Și-a recuperat borseta în care avea acte și 2.000 de euro, după ce a uitat-o într-o benzinărie!

Un cetățean turc și-a pierdut borseta în care avea actele dar și suma de 2.000 de euro, în timpul unei staționări într-o benzinărie din Lugoj!

Video: Imagini cumplite de la o şcoală din Afganistan, unde a avut loc un adevărat masacru

Cel puțin 15 persoane au fost ucise, iar 20 sunt grav rănite, după un atac cu bombă la o școală din regiunea Samangan, din nordul Afganistanului.

700 de steaguri noi arborate pe stâlpi și pe catarge, la Timișoara, înainte de 1 Decembrie!

Primăria Timișoara a cumpărat peste 700 de noi drapele noi care au fost deja montate pe stâlpi și pe catarge.

Galerie foto: Spectacol de excepţie, de 1 Decembrie! TNT pune în scenă una dintre cele mai îndrăgite opere ale lui Caragiale

De Ziua Națională a României, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național va găzdui premiera spectacolului Conul Leonida faţă cu reacţiunea, de I. L. Caragiale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.