Skip to main content

Un nou scandal în Consiliul Local Timişoara, după ce Roxana Iliescu a descoperit probleme în contractul prin care Horticultura primeşte în administrare două cimitire

Cimitirele Şagului şi Rusu Şirianu vor fi administrate, în următorii 5 ani, de Horticultura, societatea Primăriei, care se ocupă de întreţinerea spaţiilor verzi.

Propunerea edilului oraşului a fost aprobată în această după-amiază de consilierii locali, deşi Roxana Iliescu a ridicat mai multe probleme pe care le-a descoperit în documentaţia aferentă proiectului.

CITEŞTE ŞI: Video: Momentul în care poliţiştii din Timişoara au tras cu arma, pentru capturarea unui individ căutat internaţional

În primul rând, Horticultura nu se poate ocupa de săpatul gropilor şi înhumare, pentru că nu are autorizaţiile necesare.

În al doilea rând, Roxana Iliescu cere explicaţii privind oportunitatea deciziei în contextul în care toate calculele arată că Horticultura va ieşi în pagubă.

În anexele proiectului sunt prevăzute venituri de 1,8-1,9 milioane de lei pe an şi cheltuieli de 1,8 milioane de lei la care se adaugă cheltuielile cu paza.

„Toata documentaţia se bazează pe estimări ale unor venituri pe care Horticultura ar urma să le obţină în baza prestării serviciilor despre care spuneam că nu sunt avizate. Mai mult decât atât, conform estimărilor prezentate, situaţiile financiare ale acestei societăţi ar urma să fie negative. Adică va ieşi pe minus (…) Nu faceţi altceva decât să votaţi înfiinţarea unei noi pepiniere pentru funcţii pe care să le puneţi la dispoziţie cum consideraţi dumneavoastră de cuviinţă”, a spus consilierul local Roxana Iliescu, făcând referire la cele 26 de posturi noi care vor fi înfiinţate la Horticultura, tocmai pentru onorarea contractului de administrare a cimitirelor.

Conform proiectului de hotărâre, cheltuielile salariale vor fi de 1,3 milioane de lei pe an, la care se adaugă serviciile de pază.

În acest sens sunt prevăzuţi 14 angajaţi care pot fi înlocuiţi fie cu o firmă de Securitate, fie cu sisteme video de monitorizare a celor două cimitire.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Începe modernizarea drumului către autostradă, tronsonul prin Dumbrăviţa! Preşedintele CTJ anunţă că nu se va pierde niciun euro din banii europeni

Dar, problemele ridicate de Roxana Iliescu nu au rămas fără replica din partea viceprimarului Ruben Laţcău.

“Probabil doamna Iliescu, prin partidele multe prin care aţi trecut dumneavoastră, era o bătaie pe posturile de gropari şi era nevoie de intervenţii, ca să se angajeze oamenii. Vă asigur că lucrurile astea au rămas în partidele prin care aţi trecut şi cu siguranţă nu cred că este nevoie de tot felul de spectacole ca să se angajeze gropari. Realitatea este una foarte tristă în cimitirele din Timişoara. Pe de-o parte mă surprinde, pe de altă parte nu mă surprinde, pentur că sunteţi consecventă. Ca avocat, cred că aveţi un defect professional şi vă puneţi mereu în preajma celor care nu trebuie neapărat apăraţi. Nu pot să nu observ că punctajul dumneavoastră este practic cel al DenisAlex, care administrează cimitirele”, a spus Ruben Laţcău.

După mai bine de jumătate de oră de replici acide, proiectul a fost aprobat, cu 15 voturi “pentru”, 5 “împotrivă” şi o abţinere.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.