Skip to main content

Un nou scandal în Consiliul Local Timişoara, după ce Roxana Iliescu a descoperit probleme în contractul prin care Horticultura primeşte în administrare două cimitire

Cimitirele Şagului şi Rusu Şirianu vor fi administrate, în următorii 5 ani, de Horticultura, societatea Primăriei, care se ocupă de întreţinerea spaţiilor verzi.

Propunerea edilului oraşului a fost aprobată în această după-amiază de consilierii locali, deşi Roxana Iliescu a ridicat mai multe probleme pe care le-a descoperit în documentaţia aferentă proiectului.

CITEŞTE ŞI: Video: Momentul în care poliţiştii din Timişoara au tras cu arma, pentru capturarea unui individ căutat internaţional

În primul rând, Horticultura nu se poate ocupa de săpatul gropilor şi înhumare, pentru că nu are autorizaţiile necesare.

În al doilea rând, Roxana Iliescu cere explicaţii privind oportunitatea deciziei în contextul în care toate calculele arată că Horticultura va ieşi în pagubă.

În anexele proiectului sunt prevăzute venituri de 1,8-1,9 milioane de lei pe an şi cheltuieli de 1,8 milioane de lei la care se adaugă cheltuielile cu paza.

„Toata documentaţia se bazează pe estimări ale unor venituri pe care Horticultura ar urma să le obţină în baza prestării serviciilor despre care spuneam că nu sunt avizate. Mai mult decât atât, conform estimărilor prezentate, situaţiile financiare ale acestei societăţi ar urma să fie negative. Adică va ieşi pe minus (…) Nu faceţi altceva decât să votaţi înfiinţarea unei noi pepiniere pentru funcţii pe care să le puneţi la dispoziţie cum consideraţi dumneavoastră de cuviinţă”, a spus consilierul local Roxana Iliescu, făcând referire la cele 26 de posturi noi care vor fi înfiinţate la Horticultura, tocmai pentru onorarea contractului de administrare a cimitirelor.

Conform proiectului de hotărâre, cheltuielile salariale vor fi de 1,3 milioane de lei pe an, la care se adaugă serviciile de pază.

În acest sens sunt prevăzuţi 14 angajaţi care pot fi înlocuiţi fie cu o firmă de Securitate, fie cu sisteme video de monitorizare a celor două cimitire.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Începe modernizarea drumului către autostradă, tronsonul prin Dumbrăviţa! Preşedintele CTJ anunţă că nu se va pierde niciun euro din banii europeni

Dar, problemele ridicate de Roxana Iliescu nu au rămas fără replica din partea viceprimarului Ruben Laţcău.

“Probabil doamna Iliescu, prin partidele multe prin care aţi trecut dumneavoastră, era o bătaie pe posturile de gropari şi era nevoie de intervenţii, ca să se angajeze oamenii. Vă asigur că lucrurile astea au rămas în partidele prin care aţi trecut şi cu siguranţă nu cred că este nevoie de tot felul de spectacole ca să se angajeze gropari. Realitatea este una foarte tristă în cimitirele din Timişoara. Pe de-o parte mă surprinde, pe de altă parte nu mă surprinde, pentur că sunteţi consecventă. Ca avocat, cred că aveţi un defect professional şi vă puneţi mereu în preajma celor care nu trebuie neapărat apăraţi. Nu pot să nu observ că punctajul dumneavoastră este practic cel al DenisAlex, care administrează cimitirele”, a spus Ruben Laţcău.

După mai bine de jumătate de oră de replici acide, proiectul a fost aprobat, cu 15 voturi “pentru”, 5 “împotrivă” şi o abţinere.

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Primarul din Săcălaz, pe făraş! Preşedintele PMP îi cere demisia din partid, după un şir lung de abuzuri

Scandalurile care se ţin lanţ, în comuna Săcălaz, de lângă Timişoara, i-ar putea aduce primarului Nicu Viorel, pierderea calităţii de membru al Partidului Mişcarea Populară.

Tineri, tâlhăriţi în plină stradă, la Timişoara! Atacatorii au folosit un cuţit şi un baston telescopic

O fată în vârstă de 19 ani și un băiat de 22 de ani au fost tâlhăriţi, pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara, de trei indivizi care s-au năpustit asupra lor cu un baston telescopic şi cu un cuţit.

Gusturi autentice de toamnă: Zacusca proaspătă, gata de savurat la AgroVillage – USVT

Sunt în plină toamnă, perioadă cunoscută pentru farmecul ei, când natura ne răsfață cu culorile calde ale frunzelor și cu recolta sa bogată.

Pompieri atacaţi cu cuţitul, în timpul unui incendiu violent! A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor

S-a dat alarma aseară, după lăsarea întunericului, când o persoană a sunat la 112 şi a cerut ajutorul pompierilor, pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins o casă din vecinătate. Incendiul a izbucnit la p locuinţă din localitatea Fiscut, judeţul Arad. unde au ajuns de urgenţă mai mulţi pompieri voluntari de la Şagu. Doar că, ajunşi […]

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.