Skip to main content

Încă două blocuri din Timișoara intră în reabilitare termică! Au fost semnate contractele

Alte două blocuri din oraș vor fi reabilitate termic, în perioada următoare, după ce Primăria Timișoara a semnat contractele de execuție.

Este vorba despre imobilul aflat pe Aleea F.C. Ripensia nr. 16-18-22 și blocul situat pe Calea Circumvalațiunii nr. 67, care vor intra în renovare.

Eforturile noastre de a debloca proiecte vechi dau roade. Am semnat contractul de execuție pentru reabilitarea termică la două ansambluri mari de blocuri, care însumează 348 de apartamente. În Timișoara, reducerea consumului de energie la nivel rezidențial a stat pe loc mai mulți ani. În program se află blocuri cu peste 3400 de apartamente. Peste 8.000 de timișoreni vor beneficia la iarnă de facturi mai mici la încălzire”, transmite viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău.

Prin reabilitarea energetică a blocurilor va crește confortul termic în locuințe, se reduce umiditatea și zgomotul exterior și totodată scad facturile pentru încălzirea, respectiv răcirea apartamentelor.

Conform contractului, valoarea lucrărilor se ridică la 2.999.312 lei (plus TVA) pentru imobilul de pe Aleea F.C. Ripensia nr. 16-22, iar pentru blocul situat pe Calea Circumvalațiunii nr. 67, prețul lucrărilor se ridică la 2.849.499 lei (plus TVA).

Primăria Timișoara a reușit să deblocheze lucrările la aceste imobile, după ce a demarat procesul de revizuire a soluției tehnico-economice de reabilitare termică pentru fiecare dintre cele 68 de blocuri.

Până în prezent, dintre cele 68 de blocuri: 11 blocuri au fost reabilitate termic; 19 blocuri se află în diferite faze de execuție; 20 de blocuri sunt în licitație; 14 blocuri au soluția tehnico-economică în curs de revizuire și 4 blocuri așteaptă aprobare pentru revizuirea soluției.

În total, peste 3400 de apartamente vor intra în procesul de eficientizare energetică, prin programul POR 2014-2020. Au intrat în program 97 de asociații de proprietari, care includ peste 8000 de locatari.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.