Skip to main content

Încă două blocuri din Timișoara intră în reabilitare termică! Au fost semnate contractele

Alte două blocuri din oraș vor fi reabilitate termic, în perioada următoare, după ce Primăria Timișoara a semnat contractele de execuție.

Este vorba despre imobilul aflat pe Aleea F.C. Ripensia nr. 16-18-22 și blocul situat pe Calea Circumvalațiunii nr. 67, care vor intra în renovare.

Eforturile noastre de a debloca proiecte vechi dau roade. Am semnat contractul de execuție pentru reabilitarea termică la două ansambluri mari de blocuri, care însumează 348 de apartamente. În Timișoara, reducerea consumului de energie la nivel rezidențial a stat pe loc mai mulți ani. În program se află blocuri cu peste 3400 de apartamente. Peste 8.000 de timișoreni vor beneficia la iarnă de facturi mai mici la încălzire”, transmite viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău.

Prin reabilitarea energetică a blocurilor va crește confortul termic în locuințe, se reduce umiditatea și zgomotul exterior și totodată scad facturile pentru încălzirea, respectiv răcirea apartamentelor.

Conform contractului, valoarea lucrărilor se ridică la 2.999.312 lei (plus TVA) pentru imobilul de pe Aleea F.C. Ripensia nr. 16-22, iar pentru blocul situat pe Calea Circumvalațiunii nr. 67, prețul lucrărilor se ridică la 2.849.499 lei (plus TVA).

Primăria Timișoara a reușit să deblocheze lucrările la aceste imobile, după ce a demarat procesul de revizuire a soluției tehnico-economice de reabilitare termică pentru fiecare dintre cele 68 de blocuri.

Până în prezent, dintre cele 68 de blocuri: 11 blocuri au fost reabilitate termic; 19 blocuri se află în diferite faze de execuție; 20 de blocuri sunt în licitație; 14 blocuri au soluția tehnico-economică în curs de revizuire și 4 blocuri așteaptă aprobare pentru revizuirea soluției.

În total, peste 3400 de apartamente vor intra în procesul de eficientizare energetică, prin programul POR 2014-2020. Au intrat în program 97 de asociații de proprietari, care includ peste 8000 de locatari.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! Un om a murit după ce a intrat cu mașina sub un tir!

Accident grav de circulație în această după amiază, pe o șosea din vestul țării! Un om și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina sub un camion.

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.