Skip to main content

Un nou şantier, pe drumul care leagă Timişoara de Giroc! Încep lucrările de desfiinţare a două dintre sensurile giratorii amenajate anul trecut

Veste proastă pentru şoferii care tranzitează DJ 595, Timişoara-Giroc, unde începând de luni, traficul rutier va fi unul îngreunat.

Asta pentru că demarează lucrările de anulare a sensurilor giratorii de la intersecţiile cu str. Jupiter și bd. Soarelui.

CITEŞTE ŞI: Comasarea alegerilor, criticată dur de liderii AUR Timiş! Deputatul Titi Stoica îi numeşte pe preşedinţii PNL şi PSD, Tăntălăul şi Gogomanul!

Este vorba despre două dintre cele patru sensuri giratorii provizorii amenajate anul trecut de Consiliul Judeţean Timiş, care au fost dur criticate de şoferi, pentru că au ştrangulat circulaţia.

De altfel, acesta este şi motivul pentru care autorităţile au decis desfiinţarea a două dintre ele şi lărgirea şoselei în dreptul celorlalte două.

Lucrările vor dura cel mult 15 zile, iar perioada a fost aleasă astfel încât să coincidă, parţial, cu săptămâna în care elevii au vacanță, pentru reducerea impactului asupra traficului și așa dificil din zonă.

Pentru că deservește o localitate foarte importantă, Calea Timișoarei din Giroc reprezintă o prioritate pentru Consiliul Județean. Acesta a fost motivul pentru care, anul trecut am agreat, la solicitarea Primăriei Giroc, să intervenim pentru salvarea de vieți omenești, numărul de accidente înregistrat pe drumul județean fiind unul în creștere. Soluția înaintată atunci către Consiliul Județean a fost introducerea a patru sensuri giratorii provizorii. Din păcate, acestea au îngreunat inacceptabil de mult traficul deoarece au anulat câte o bandă pe sens. Intențiile noastre au fost cele mai bune, am vrut să facilităm accesul locuitorilor din cartierele noi către artera principală, însă după monitorizarea și analizarea traficului a devenit clar că nu putem lăsa lucrurile așa. În consecință am gândit o variantă în care să păstrăm ideea inițială dar să fluidizăm circulația: închidem două girații provizorii și le lărgim la două benzi pe cele rămase. Totodată, insist pentru accelerarea de către primăria Giroc a asfaltării unor rute alternative pentru Calea Timișoarei. Girocenii merită, și acei din vatra localității și acei care locuiesc în cartierele noi, să se bucure de o infrastructură potrivită asigurată de administrația locală”, spune Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Pentru fluidizarea circulației s-au ales următoarele soluții tehnice: în cazul girațiilor cu str. Neptun și bd. Aviației, se va trece la două benzi de circulație cu o lățime de 3 metri.

Cele două minigirații cu str. Jupiter și bd. Soarelui vor fi desființate, urmând să se revină la starea inițială a drumului, fără separatoare.

În privința intrării către stația ISU, de pe partea stângă a DJ 595, pe carosabil se va trasa hașura de „oprire interzisă”.

Lucrările sunt realizate de SC Strabag, iar valoarea se ridică la 331.570,05 lei.

Pe perioada de execuție se va circula în condiții de șantier, în funcție de indicatoarele din teren, iar eventualele restricționări de trafic vor fi semnalizate suplimentar.

Cele patru sensuri giratorii provizorii, care au fost amenajate anul trecut, pe drumul Timişoara – Giroc şi stâlpişorii care au fost montaţi între benzile de circulație au costat 473.930 de lei.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.