Un nou protest, la Timișoara! Se cere demisia lui Grindeanu, Dragnea și Tăriceanu

Timișorenii au ieșit din nou în Piața Victoriei, pentru a cere demisia premierului Sorin Grindeanu și președinților celor două Camere.

Oamenii sunt revoltață că, deși ordonanța 13 a fost abrogată, cei care au gândit actul normativ au rămas în funcții.

„Pe data de 11 decembrie, lume a votat și s-a format o majoritate. Această majoritate trebuie să dea un nou Guvern și să guverneze. Noi trebuie să fim vigilenți și să nu mai permitem ca lucruri precum cele întâmplate săptămâna trecută să se producă”, a spus unul dintre liderii protestatarilor.

UPDATE 19:50

În centrul Timișoarei sunt aproape 2.000 de oameni care scandează lozinci împotriva celor pe care îi consideră principalii vinovați pentru aprobarea ordonanței privind amnistia și grațierea.
De asemenea, lumea strigă „Nu cedăm! Rezistăm!” și „Unitate!”

UPDATE 20:10

Mai mulți membri ai Asociației Surzilor din Timișoara s-au alăturat acțiunii de protest din Piața Victoriei, moment în care protestatarii au început să scandeze „Cinste lor” și „Respect”.

UPDATE 20:35

În acest moment, în centrul Timișoarei sunt aproximativ 5.000 de protestatari.

Liderii acestora au anunțat lansarea platformei timisoaracivica.ro, unde vor fi dezbătute și analizate acțiunile autorităților locale și naționale.

În același sens, protestatarii au anunțat că se vor întâlni săptămânal în Piața Victoriei, pe care vor să o transforme într-o agora, pentru a discuta despre acțiunile pe care le întreprind consilierii locali și județeni, parlamentarii și guvernanții.

UPDATE 20:45

Se scandează „Tradătorul”, la adresa premierului Sorin Grindeanu, a căruie demisie oamenii continuă să o ceară.

De asemenea, oamenii spun că Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu trebuie să plece din fruntea celor două Camere.

Piața Victoriei răsună de lozinci de genul: „DNA să vină să vă ia”, „Uniți, salvăm toată România” și „Rezistăm nu cedăm!”

UPDATE 21:25

Protestatarii și-au dat o nouă întâlnire sâmbăta viitoare, la ora 19:00. Atunci va avea loc o nouă manifestație organizată. Însă, organizatorii acțiunii spun că toți cei care doresc, pot veni în fiecare seară, de la aceeași oră, în Piața Victoriei, pentru a-și arăta solidaritatea față de cei care ies de mai bine de două săptămâni în stradă și mai ales pentru a arăta că nu au uitat încercarea Guvernului de a „legaliza hoția”.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Exclusiv: Bojin, despre un nou mandat la CJT! Motivul pentru care şi-ar dori să revină în fruntea administraţiei judeţene

Titu Bojin, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a fost invitatul lui Dan Radosav, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.