Skip to main content

Un nou eveniment în cadrul programului cultural „La UVT, Cultura este Capitală”! Conferința „Mari Minciuni Vinovate despre Comunismul Românesc”, cu invitata specială Germina Nagâț

Universitatea de Vest din Timișoara anunță organizarea conferinței „Mari Minciuni Vinovate despre Comunismul Românesc”, eveniment integrat în programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală!”.

Conferința va avea loc astăzi, începând cu ora 18:30, în Amfiteatrul A01 al UVT.

Conferința se va axa pe miturile și adevărurile din perioada comunistă din România, oferind publicului o perspectivă asupra evenimentelor istorice ale acelei perioade tumultoase. Invitatul special al evenimentului este Germina Nagâț, membră a Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS). Ea va aduce în discuție experiența și cunoștințele sale, aducând în lumină detalii mai puțin cunoscute ale acelei epoci. Conferința va fi moderată de către Mircea Mihăieș.

Evenimentul oferă publicului larg o oportunitate unică de a înțelege mai bine contextul istoric și evenimentele care au marcat perioada comunistă din România. Participanții sunt încurajați să aducă întrebări și să contribuie la această discuție interactivă și educativă, promițând o experiență captivantă.

 „Programele culturale oferite publicului larg la Universitatea de Vest din Timișoara capitalizează un interes major, în acest an al Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023. Între aceste momente de emoție artistică și creativitate culturală se află și cele în care sunt evocate episoade ale istoriei recente, inclusiv cele care fac referire la o perioadă în care sistemul politic și societatea încă nu se democratizaseră, perioade a căror analiză critică se cuvine a fi realizată în orașul Revoluției din Decembrie 1989. Prelegerea pe care o va susține Germina Nagâț, ca și dialogul ce va fi moderat de profesorul Mircea Mihăieș alături de invitată, promit să ofere publicului reinterpretări actuale despre cum se trăia și cum era societatea în timpul comunismului românesc.”, transmite rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Evenimentul face parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală!”, inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.

Evenimentul este gratuit și deschis publicului larg.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.