Skip to main content

Un nou eveniment în cadrul programului cultural „La UVT, Cultura este Capitală”! Conferința „Mari Minciuni Vinovate despre Comunismul Românesc”, cu invitata specială Germina Nagâț

Universitatea de Vest din Timișoara anunță organizarea conferinței „Mari Minciuni Vinovate despre Comunismul Românesc”, eveniment integrat în programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală!”.

Conferința va avea loc astăzi, începând cu ora 18:30, în Amfiteatrul A01 al UVT.

Conferința se va axa pe miturile și adevărurile din perioada comunistă din România, oferind publicului o perspectivă asupra evenimentelor istorice ale acelei perioade tumultoase. Invitatul special al evenimentului este Germina Nagâț, membră a Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS). Ea va aduce în discuție experiența și cunoștințele sale, aducând în lumină detalii mai puțin cunoscute ale acelei epoci. Conferința va fi moderată de către Mircea Mihăieș.

Evenimentul oferă publicului larg o oportunitate unică de a înțelege mai bine contextul istoric și evenimentele care au marcat perioada comunistă din România. Participanții sunt încurajați să aducă întrebări și să contribuie la această discuție interactivă și educativă, promițând o experiență captivantă.

 „Programele culturale oferite publicului larg la Universitatea de Vest din Timișoara capitalizează un interes major, în acest an al Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023. Între aceste momente de emoție artistică și creativitate culturală se află și cele în care sunt evocate episoade ale istoriei recente, inclusiv cele care fac referire la o perioadă în care sistemul politic și societatea încă nu se democratizaseră, perioade a căror analiză critică se cuvine a fi realizată în orașul Revoluției din Decembrie 1989. Prelegerea pe care o va susține Germina Nagâț, ca și dialogul ce va fi moderat de profesorul Mircea Mihăieș alături de invitată, promit să ofere publicului reinterpretări actuale despre cum se trăia și cum era societatea în timpul comunismului românesc.”, transmite rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Evenimentul face parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală!”, inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.

Evenimentul este gratuit și deschis publicului larg.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.