Skip to main content

Un eşec de milioane! Experţii lui Fritz de la Centrul de Proiecte au cheltuit bani cu nemiluita pentru promovarea care a redus numărul de turişti din Timişoara

Institutul Naţional de Statistică a făcut publice datele exacte ale turiştilor care au vizitat fiecare judeţ al ţării, în primele şase luni ale anului.

Raportul arată că în Timiş au fost, între 1 ianuarie 2023 şi 30 iunie 2023, 152.467 de turişti, cu 21% mai puţini decât în aceeaşi perioadă a anului 2019.

Scăderea numărului de vizitatori este greu de explicat, în condiţiile în care anul de dinainte de pandemie a fost unul sărăc în evenimentele artistice şi culturale, spre deosebire de 2023, când Timişoara este Capitală Culturală Europeană.

Exact în acest context, Dominic Fritz anunţa, plin de emfază, că anul acesta vom avea un milion de turişti, iar după şase luni nu avem nici măcar un sfert.

Cât a costat această “performanţă”este dificil de spus, pentru că banii sunt cheltuiţi de o mulţime de instituţii, ca să li se piardă urma şi ca să se înfrupte cât mai multe guri.

Cert este că cea mai mare parte a sumei destinate programului TM2023, a ajuns pe mâna experţilor de la Centrul de Proiecte, care se ocupă inclusiv de promovarea evenimentelor plătite cu zeci de milioane de euro, pe care le vom detalia într-un articol viitor.

În acest sens, au cumpărat servicii de publicitate şi comunicare, echipamente de producţie publicitară şi expertiză în achiziţii publice în valoare de jumătate de milion de euro.

Spre exemplu, pe data de 16 ianuarie, SC TETRA EXPERT S.R.L. a primit un contract de 190.500 de lei fără TVA, pentru a oferi servicii de relaţii publice, numai pentru weekendul de deschidere a programului TM2023.

Peste mai puţin de o lună, Centrul de Proiecte a cumpărat alte servicii de PR şi comunicare în valoare de 190.000 de lei plus TVA, de la SC STORYTELLERS INNOVATION.

Acelaşi Centru de Proiecte a mai plătit 168.000 de lei către SC MAVERICKS ADS SRL, pentru servicii integrate de publicitate (19 ianuarie 2023) şi 200.000 de lei către SC ARGO STRATEGY SRL, pentru creaţie grafică (9 februarie 2023).

Pe data de 3 februarie, SC AZERO SRL a obţinut un contract de 200.000 de lei fără TVA, pentru a le explica celor de la Centrul de Proiecte ce tipuri de materialele promoţionale să împartă în weekendul de deschidere TM 2023, cum să arate acestea şi câte articole de fiecare tip să facă.

La aceşti bani se mai adaugă 400.000 de lei fără TVA, pentru consultanţă în achiziţiile publice, adică pentru ca nişte experţi să le spună altor experţi, cum să cheltuie banii publici.

În paralel, Centrul de Proiecte şi-a făcut propriul studio de producţie publicitară cu camere de filmat, dronă, plotter, trimmer, lumini, microfoane, laptopuri performante, sisteme de sonorizare şi alte accesorii audio-video, în valoare de 350.000 de lei.

La toate aceste sume se adaugă şi cheltuielile salariale, pe care le vom detalia într-un articol viitor, şi care, în luna mai, spre exemplu, au fost de aproape 300.000 de lei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Primarul din Săcălaz, pe făraş! Preşedintele PMP îi cere demisia din partid, după un şir lung de abuzuri

Scandalurile care se ţin lanţ, în comuna Săcălaz, de lângă Timişoara, i-ar putea aduce primarului Nicu Viorel, pierderea calităţii de membru al Partidului Mişcarea Populară.

Tineri, tâlhăriţi în plină stradă, la Timişoara! Atacatorii au folosit un cuţit şi un baston telescopic

O fată în vârstă de 19 ani și un băiat de 22 de ani au fost tâlhăriţi, pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara, de trei indivizi care s-au năpustit asupra lor cu un baston telescopic şi cu un cuţit.

Gusturi autentice de toamnă: Zacusca proaspătă, gata de savurat la AgroVillage – USVT

Sunt în plină toamnă, perioadă cunoscută pentru farmecul ei, când natura ne răsfață cu culorile calde ale frunzelor și cu recolta sa bogată.

Pompieri atacaţi cu cuţitul, în timpul unui incendiu violent! A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor

S-a dat alarma aseară, după lăsarea întunericului, când o persoană a sunat la 112 şi a cerut ajutorul pompierilor, pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins o casă din vecinătate. Incendiul a izbucnit la p locuinţă din localitatea Fiscut, judeţul Arad. unde au ajuns de urgenţă mai mulţi pompieri voluntari de la Şagu. Doar că, ajunşi […]

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.