Skip to main content

Un altfel de Moş Crăciun! Socio Claus, organizat de UVT, promovează incluziunea și solidaritatea în comunitate

Departamentul de Sociologie din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara, în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran”, organizează, pentru al șaselea an consecutiv, campania Socio Claus.

Evenimentul de anul acesta se va desfășura în perioada 18-21 decembrie, sub semnul „împreună”, cu sloganul deja consacrat „Și tu poți fi Socio Claus”.

Campania Socio Claus promovează incluziunea, solidaritatea, acceptarea, empatia și susținerea față de persoanele cu dizabilități și familiile acestora.

În cadrul campaniei vor avea loc, sub denumirea generică de „Dialoguri despre (diz)Abilitate”, întâlniri interactive cu studenți și alumni ai Universității de Vest din Timișoara, persoane cu dizabilități, părinți ai unor copii cu dizabilități, dar și reprezentanți ai mediului organizațional. 

Pe perioada desfășurării campaniei va fi organizat, în holul Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran”, un târg de Crăciun, unde vor fi comercializate ornamente și obiecte specifice sărbătorilor de iarnă, confecționate de studenți, copii cu dizabilități, părinți și terapeuți, fondurile care se vor strânge fiind destinate acoperirii costurilor terapiilor copiilor cu dizabilități.

Activitățile se adresează deopotrivă studenților, dar și publicului larg, accesul fiind liber.

„La UVT aplicăm metode avansate de accesibilizare, dar ne adresăm și prin campanii caritabile, pentru a crește calitatea vieții persoanelor cu dizabilități. Mai ales în perioada sărbătorilor tradiționale ale lunii decembrie, comunitatea noastră își reafirmă orientarea incluzivă, solidaritatea și susținerea celor care sunt într-un fel sau altul mai dezavantajați, care au nevoie de empatia noastră. Vă așteptăm la Socio Claus!”, este îndemnul rectorului UVT, Marilen Pirtea.

Informațiile privind programul detaliat al campaniei pot fi accesate pe pagina de Facebook a campaniei Socio Claus, respectiv pe pagina Facultății de Sociologie și Psihologie

Partenerii campaniei de anul acesta sunt: Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), Incluziune pe Bune, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș (DGASPC Timiș), Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, Centrul de zi pentru copii cu dizabilități „Podul Lung”, Fundația de Abilitare Speranța, Centrul pentru Resurse și Asistență Educațională Speranța, Centrul de recuperare Marisa, Asociația Micile Comori, Școala Mamei Junior, Asociația Casa Faenza, Asociația Copii și Zâne, Asociația Aripi pentru Autism și Cabinetul de psihologie Adela Paliuc.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.