Skip to main content

Ultimul pas, înainte de săparea tunelurilor, de pe autostrada urșilor! Grindeanu dă asigurări că lucrarea este în termen

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Muncitorii Umbrărescu și ai partenerului bosniac Euro-Asfalt, lucrează de zor, pe bucata lipsă din autostrada vestului.

Este vorba despre sectorul Margina- Holdea, proiect blocat ani de zile, din cauză că s-a găsit cu greu o soluție pentru urșii din zonă.

Acum, muncitorii se apropie de finalizarea zonelor de acces și ieșire ale tunelurilor pentru urși, iar în scurt timp va începe forarea propriu-zisă.

„Se lucrează la portaluri și, din toate discuțiile pe care le-am avut cu constructorul, din luna martie va începe săparea efectivă a tunelurilor, ceea ce e un lucru bun. O altă temă pe care sper să o închidem în lunile care vin. Suntem în termen, oricum”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Conform proiectului, pe acest tronson vor fi două tuneluri pentru animalele sălbatice, cu o lungime totală de 2,13 kilometri. Acestea vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platforma de 11,25 m.

Construcția autostrăzii Margina-Holdea, care are o lungime de aproximativ 10 kilometri, este una cu un istoric controversat, fiind scoasă la licitaţie de mai multe ori, în ultimii ani, dar niciodată firmele câştigătoare nu au dus proiectul la bun sfârşit.

În octombrie 2022, contractul a fost câștigat de o firmă autohtonă, care se bucură de o imagine bună în România, S.C. SPEDITION UMB S.R.L, în asociere cu o societate din Bosnia, Euro Asfalt, care are experiență în domeniul realizării de tuneluri.

Costurile acestui proiect se ridică la 365 de milioane de euro, bani care provin din Programul Național de Redresare și Reziliență, iar lucrările ar trebui să fie gata în august 2026.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Misiunea Economică și Comercială a Israelului la București și Ambasada Statului Israel în România, în colaborare cu partenerul strategic Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, organizează un seminar online axat pe tehnologii agricole destinate celor care cultivă legume, fructe și flori în seră, sub genericul „Tehnologii israeliene pentru sere și solarii”.
MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.
Primăria Timișoara vrea să reconfigureze zona de vis-a-vis de Gara de Nord din Timișoara, pentru a îmbunătăți percepția celor care vin în oraș, cu trenul.
Terenuri de tenis, de fotbal, săli de gimnastică și scrimă, patinoar, piste de alergare, patinoar, o scenă uriașă pentru concrete,  un skate-park și multe alte facilități, întinse pe o suprafață de 16 hectare de teren.
Conducerea Societății de Transport Public Timișoara a făcut o analiză a costurilor și a beneficiilor serviciului TroTM, iar când a tras linie, a decis că cel mai bine este să îl închidă.