Ultimii pași înainte de startul lucrărilor pentru reabilitarea termică a Colegiului Ana Aslan! Șantierul va dura un an

Colegiul Ana Aslan va fi reabilitat termic! Municipalitatea a câștigat o finanțare europeană.

Acum, Primăria a publicat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea termică a Colegiul. Proiectul cu indicatorii și documentația tehnică aferentă va fi supus la vot în plenul Consiliului Local.

La Ana Aslan avem finanțarea asigurată, luna trecută am semnat contractul în valoare de 6 milioane de lei din fonduri PNRR și acum parcurgem una din etapele obligatorii pentru a putea da drumul la licitație și la începerea lucrărilor. Anul acesta avem mai multe lucrări mari de eficientizare energetică pentru a crește confortul copiilor și pentru a reduce cheltuielile la utilități: începem lucrările la Carmen Sylva, Grădinița PP6, Școala 15, construim clădiri noi moderne și termoizolate (de ex. campusul Lenau, Școala 13, Waldorf) și continuăm proiecte mari de reabilitare termică (de ex. Ungureanu, Școala 30). Anul acesta avem bugetați aproape 150 de milioane de lei pentru infrastructura de învățământ din Timișoara”, transmite primarul Dominic Fritz.

Consiliul Local Timișoara urmează să aprobe, prin hotărâre, documentația și indicatorii pentru obiectivul „Expertiza + DALI + PT realizare șarpantă, reabilitare termică și modificări la corp școală Colegiul Național Ana Aslan”.

Realizarea lucrărilor de intervenție are ca scop reducerea consumului de energie finală prin creșterea performanței energetice a clădirii, în urma refacerii izolației termice, a utilizării resurselor de energie regenerabilă și monitorizării consumurilor de energie. Proiectul cuprinde lucrări de reabilitare, modernizare și recompartimentare funcțională a spațiului.

Lucrările includ izolarea termică a pereților exteriori și a podului, înlocuirea sistemului de colectare și evacuare a apei pluviale, refacerea instalațiilor termice, electrice și sanitare, înlocuirea tâmplăriei, montarea de becuri economice.

După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, vor fi demarate procedurile pentru obținerea autorizației de construire și contractarea lucrărilor de execuție.

Odată contractată execuția, durata de realizare a lucrărilor este estimată la 12 luni. Valoarea estimată a investiției este de peste 11.7 milioane de lei, din care 6.4 milioane de lei reprezintă finanțare prin PNRR.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Executare silită! Documentul prin care Primăria Timişoara este anunţată că urmează blocarea conturilor şi sechestrul asigurător

Administraţia Fritz blochează dezvoltarea oraşului, din cauză că nu şi-a respectat angajamentele de plată, conform înţelegerii agreate de Administraţia Fondului de Mediu.

Foto şi video: Cel mai instagramabil loc din Timişoara! Tunelul iubirii oferă, în aceste zile, un adevărat spectacol vizual şi olfactiv

În Timişoara, ştii că a venit cu adevărat primăvara, atunci când înfloresc prunii sălbatici din spatele Catedralei.

Transport uriaş de medicamente contrafăcute, oprit de poliţişti! Au fost descoperite mii de cutii cu pastile falsificate

A fost deschisă o anchetă de amploare pentru destructurarea unei reţele care punea în vânzare medicamente care le puteau face bolnavilor, mai mult rău decât bine.

Se reiau lucrările pe drumul spre autostradă, prin Giarmata! Licitaţia a fost câştigată de Strabag

Epopeea lărgirii la patru benzi a drumului care face legătura din Timişoara şi autostrada A1 pare să se apropie de sfârşit, odată cu finalizarea licitaţiei pentru sectorul de după Dumbrăviţa.

Infracțiuni pe bandă rulantă! Un tânăr, drogat și cu permisul suspendat, prins la volanul unei mașini neînmatriculate!

Trei infracțiuni, dintr-un foc! Un tânăr de 34 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a fost oprit în trafic de polițiști, pe Calea Lugojului din Timișoara.

Începe simularea Evaluării Naționale! În Timiș sunt așteptați să participe la testări peste 5.500 de elevi de clasa a VIII-a

Încep emoțiile pentru elevii de gimnaziu din anii terminali. Mâine are loc prima probă scrisă din cadrul simulării Evaluării Naționale.

Nesimțirea l-a costat scump pe un tânăr din Timiș! A fost amendat cu peste 10.000 de lei și a rămas și fără mașină

Un tânăr de 23 de ani a încasat două amenzi, în valoare de peste 10.000 de lei, iar mașina i-a fost confiscată.

FOTO Apariţie surpriză, pe Stadionul Dan Păltinişanu! O vulpe a fost surprinsă în timp ce se plimba nestingherită în tribune

Vizitator neașteptat, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara! Arena închisă de autorități de mai bine de un an, are parte de vizitatori mai puțin obișnuiți. O vulpe a fost surprinsă în timp ce inspecta cu atenție tribunele stadionului.

Zeci de tone de îngrășământ de azot, confiscate de polițiștii timișeni! Au fost întocmite și trei dosare penale

Aproape 70 de tone de îngrășământ de azot, confiscate de polițiștii din Timiș, în urma unor verificări.

Vă pregătiți de curățenia de primăvară? Scăpați gratuit de deșeuri la unul dintre cele patru puncte de colectare ale Retim?

Municipalitatea face apel la timișoreni să folosească punctele de colectare a deșeurilor deschide în oraș.

Continuă acțiunea de plantare la centura verde a Timișoarei! Cei care vor să participe încă se mai pot înscrie

În acest sfârșit de săptămână Asociația Verde de Banat va continua acțiunea de plantare la centura verde a Timișoarei, în zona din spatele Pieței Mehala, înspre podul de la ieșirea din oraș către Săcălaz.

Atac în apropierea unui loc de joacă din Timișoara! Un copil a fost lovit și jefuit! Mama acestuia a alertat Poliția

Scene șocante în apropierea unui parc din Timișoara! Un copil a fost tâlhărit în miezul zilei.

Ultimii pași înainte de startul lucrărilor pentru reabilitarea termică a Colegiului Ana Aslan! Șantierul va dura un an

Colegiul Ana Aslan va fi reabilitat termic! Municipalitatea a câștigat o finanțare europeană. Acum, Primăria a publicat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea termică a Colegiul. Proiectul cu indicatorii și documentația tehnică aferentă va fi supus la vot în plenul Consiliului Local. ”La Ana Aslan avem finanțarea asigurată, luna trecută am semnat contractul în valoare de 6 […]

Anunţ de ultimă oră, privind Centura de sud a Timişoarei! Când va fi gata şoseaua?

Începe un nou episod din epopeea Variantei de ocolire a Timişoarei, prin zona de sud. Anunţul a fost făcut în urmă cu puţin timp, de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

FOTO Palatul Apelor din Timișoara își deschide porțile și își întâmpină vizitatorii cu o expoziție realizată de artiști locali

Administrația Bazinală de Apă Banat organizează pentru prima dată de când Palatul Apelor a fost restaurat un eveniment cultural, pentru a marca anul Timișoarei – Capitală Culturală Europeană și sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei.

TNTm deschide Anotimpurile FEST-FDR cu spectacolul BROS de Romeo Castellucci!

În anul Capitalei Europene a Culturii, Teatrul Național din Timișoara deschide Anotimpurile FEST-FDR vineri, 31 martie.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.