Skip to main content

Ultimii pași înainte de startul lucrărilor pentru reabilitarea termică a Colegiului Ana Aslan! Șantierul va dura un an

Colegiul Ana Aslan va fi reabilitat termic! Municipalitatea a câștigat o finanțare europeană.

Acum, Primăria a publicat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea termică a Colegiul. Proiectul cu indicatorii și documentația tehnică aferentă va fi supus la vot în plenul Consiliului Local.

La Ana Aslan avem finanțarea asigurată, luna trecută am semnat contractul în valoare de 6 milioane de lei din fonduri PNRR și acum parcurgem una din etapele obligatorii pentru a putea da drumul la licitație și la începerea lucrărilor. Anul acesta avem mai multe lucrări mari de eficientizare energetică pentru a crește confortul copiilor și pentru a reduce cheltuielile la utilități: începem lucrările la Carmen Sylva, Grădinița PP6, Școala 15, construim clădiri noi moderne și termoizolate (de ex. campusul Lenau, Școala 13, Waldorf) și continuăm proiecte mari de reabilitare termică (de ex. Ungureanu, Școala 30). Anul acesta avem bugetați aproape 150 de milioane de lei pentru infrastructura de învățământ din Timișoara”, transmite primarul Dominic Fritz.

Consiliul Local Timișoara urmează să aprobe, prin hotărâre, documentația și indicatorii pentru obiectivul „Expertiza + DALI + PT realizare șarpantă, reabilitare termică și modificări la corp școală Colegiul Național Ana Aslan”.

Realizarea lucrărilor de intervenție are ca scop reducerea consumului de energie finală prin creșterea performanței energetice a clădirii, în urma refacerii izolației termice, a utilizării resurselor de energie regenerabilă și monitorizării consumurilor de energie. Proiectul cuprinde lucrări de reabilitare, modernizare și recompartimentare funcțională a spațiului.

Lucrările includ izolarea termică a pereților exteriori și a podului, înlocuirea sistemului de colectare și evacuare a apei pluviale, refacerea instalațiilor termice, electrice și sanitare, înlocuirea tâmplăriei, montarea de becuri economice.

După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, vor fi demarate procedurile pentru obținerea autorizației de construire și contractarea lucrărilor de execuție.

Odată contractată execuția, durata de realizare a lucrărilor este estimată la 12 luni. Valoarea estimată a investiției este de peste 11.7 milioane de lei, din care 6.4 milioane de lei reprezintă finanțare prin PNRR.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.

Un bărbat a murit după ce a fost spulberat de o mașină! Polițiștii au început o anchetă

Accident cumplit, soldat cu decesul unui bărbat de 46 de ani! Acesta mergea pe partea carosabilă, când a fost lovit în plin de o mașină.

Mai multe localități din județ rămân fără apă la robinete! Aquatim anunță lucrări la rețele joi și vineri

Aquatim anunță că în zilele viitoare se vor face lucrări de spălare a rețelelor de distribuție și a rezervoarelor de înmagazinare din mai multe localități din județ.

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.