Skip to main content

Anunţ de ultimă oră, privind Centura de sud a Timişoarei! Când va fi gata şoseaua?

Începe un nou episod din epopeea Variantei de ocolire a Timişoarei, prin zona de sud. Anunţul a fost făcut în urmă cu puţin timp, de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Acesta spune că CNAIR a transmis astăzi spre validare în SEAP documentația pentru lansarea noii licitații pentru finalizarea lucrărilor care au rămas neexecutate în urma rezilierii contractului cu Tirrena Scavi, în luna decembrie a anului trecut.

CITEŞTE ŞI: 100.000.000 de lei, pentru Colterm! Consilierii locali votează săptămâna viitoare, achitarea în avans, a subvenţiilor pentru energia termică

În acest moment, stadiul lucrărilor este de 58,26%, iar perioada pe care o va avea la dispoziţie noul constructor este de un an de la semnarea contractului.

„Durata estimată a contractului pentru finalizarea lucrărilor la Varianta Ocolitoare Timișoara Sud este de 12 luni alocate perioadei de execuție și 60 de luni alocate perioadei de garanție, care poate varia în funcție de perioada ofertată de operatorii economici. După validarea documentației în SEAP, anunțul de atribuire va fi vizibil cu valoarea contractului și cu data limită de depunere a ofertelor. Finanțarea lucrărilor va fi asigurată prin Programul Transport 2021-2027”, spune Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Tirrena Scavi, firma care a câştigat primul contract pentru realizarea Centurii de sud, a început lucrările pe data de 25 martie 2020 şi trebuia să te termine în 24 de luni.

Însă, în aproape doi ani, constructorul italian nu a reuşit să facă nici 60% din şosea, motiv pentur care a pierdut contractul, care avea o valoare de 272.432.921,95 lei plus TVA, fonduri europene şi guvernamentale.

Centura Timișoara Sud va avea 25,69 de kilometri şi va avea rumătorul traseu: Calea Lugojului – Ghiroda – Moşniţa – Urseni – Giroc – Chişoda – Şag – Utvin.

Când acest tronson va fi gata, va mai rămâne segementul din partea de vest, dispre Utvin spre Calea Aradului, prin Săcălaz.

CITEŞTE ŞI: TNTm deschide Anotimpurile FEST-FDR cu spectacolul BROS de Romeo Castellucci!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest invită timișorenii la un eveniment Mozart!

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara din cadrul Universității de Vest din Timișoara invită publicul la un concert simfonic dedicat marelui compozitor W. A. Mozart.