Skip to main content

Anunţ de ultimă oră, privind Centura de sud a Timişoarei! Când va fi gata şoseaua?

Începe un nou episod din epopeea Variantei de ocolire a Timişoarei, prin zona de sud. Anunţul a fost făcut în urmă cu puţin timp, de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Acesta spune că CNAIR a transmis astăzi spre validare în SEAP documentația pentru lansarea noii licitații pentru finalizarea lucrărilor care au rămas neexecutate în urma rezilierii contractului cu Tirrena Scavi, în luna decembrie a anului trecut.

CITEŞTE ŞI: 100.000.000 de lei, pentru Colterm! Consilierii locali votează săptămâna viitoare, achitarea în avans, a subvenţiilor pentru energia termică

În acest moment, stadiul lucrărilor este de 58,26%, iar perioada pe care o va avea la dispoziţie noul constructor este de un an de la semnarea contractului.

„Durata estimată a contractului pentru finalizarea lucrărilor la Varianta Ocolitoare Timișoara Sud este de 12 luni alocate perioadei de execuție și 60 de luni alocate perioadei de garanție, care poate varia în funcție de perioada ofertată de operatorii economici. După validarea documentației în SEAP, anunțul de atribuire va fi vizibil cu valoarea contractului și cu data limită de depunere a ofertelor. Finanțarea lucrărilor va fi asigurată prin Programul Transport 2021-2027”, spune Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Tirrena Scavi, firma care a câştigat primul contract pentru realizarea Centurii de sud, a început lucrările pe data de 25 martie 2020 şi trebuia să te termine în 24 de luni.

Însă, în aproape doi ani, constructorul italian nu a reuşit să facă nici 60% din şosea, motiv pentur care a pierdut contractul, care avea o valoare de 272.432.921,95 lei plus TVA, fonduri europene şi guvernamentale.

Centura Timișoara Sud va avea 25,69 de kilometri şi va avea rumătorul traseu: Calea Lugojului – Ghiroda – Moşniţa – Urseni – Giroc – Chişoda – Şag – Utvin.

Când acest tronson va fi gata, va mai rămâne segementul din partea de vest, dispre Utvin spre Calea Aradului, prin Săcălaz.

CITEŞTE ŞI: TNTm deschide Anotimpurile FEST-FDR cu spectacolul BROS de Romeo Castellucci!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

VIDEO Tractor în flăcări, pe câmp! Utilajul a fost distrus complet

Flăcări și fum intens în apropiere de centura municipiul Arad! Un tractor a luat foc, iar pompierii au fost solicitați să intervină de urgență.

Banat Girls joacă mâine pe teren propriu împotriva liderului din play-out, Gloria Bistrița!

Banat Girls Comloșu Mare întâlnește mâine, în runda a V-a a play-out-ului pe Gloria Bistrița, echipă care joacă bine în această parte a sezonului și care a adunat 4 victorii în tot atâtea meciuri.

Pistoale, săbii, macete și droguri găsite în locuințele unor contrabandiști de țigări! Patru bărbați, duși la audieri!

Contrabandiști de țigări, călcați de mascați! Oamenii legii au descins la 11 adrese ale suspecților, unde pe lângă țigări au mai descoperit arme, muniție, săbii dar și droguri.

Tragedie fără margini! Tată şi fiică, intoxicaţi în propria locuinţă! Doar bărbatul a putut fi salvat

S-a dat alarma aseară, după un apel la 112, care anunţa un miros puternic de gaz, iar la faţa locului au ajuns, de urgenţă, mai multe echipaje de intervenţie.