Skip to main content

Ultimele ore în care mai poţi vizita expoziţia „Victor Brauner – Invenții și magie”! Nu rata una dintre cele mai de succes evenimente din cadrul TM2023

Dacă nu ați ajuns încă să vizitați expoziția „Victor Brauner – Invenții și magie”, e timpul s-o faceți, pentru că ea mai este deschisă la Muzeul Național de Artă din Piața Unirii doar astăzi.

Expoziția „Victor Brauner: invenții și magie” a fost vernisată în 17 februarie, ziua în care Timișoara a deschis oficial anul de capitală culturală.

Curatoarea Camille Morando, de la Centrul Pompidou, a ales în jur de 100 de picturi, desene, sculpturi, ilustrații de carte și documente.

După închiderea expoziției, toate acestea se vor întoarce la Centrul de Artă Modernă Georges Pompidou din Paris, Musée d’Art Moderne et Contemporain de Saint-Étienne, Musée Cantini Marseilles, în muzee și colecții private din țară și străinătate.

„Nu știu dacă Victor Brauner își dorea să revină în țara sa. Dar poate acum a venit timpul. România este o democrație, ceea ce nu era cazul cât timp a trăit Victor Brauner, care nu a dorit să își încline capul, niciun moment, în fața sovieticilor”, spunea CAmille Morando.

Muzeul Național de Artă Timișoara a trecut la programul de vară și este deschis de miercuri până duminică, între orele 13:00 și 21:00.

Până acum, peste 15.000 de oameni au vizitat expoziția Brauner.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la Muzeul Satului să descoperi povestea Ignatului, dar și să intri în atmosfera de sărbătoare alături de colindători și pițărăi!

Timișorenii sunt așteptați joi să participați evenimentele prilejuite de ”Festivalul Colindelor”, ”Alaiul Colindătorilor la fiecare gospodărie”, ”Pițărăii”, ”Concurs de colinde pe scenă” și ”Povestea Ignatului”.

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.