Skip to main content

Alertă de radiaţii, din cauza războiului din Ucraina! Mesajul fals, trimis către utilizatorii de WhatsApp

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă reacţionează, după ce mai multe persoane au primit un mesaj de alertă privind pericolul de radiaţii din ţara noastră, provocat de explozia unui depozit în care ar fi fost ţinute obuze cu uraniu, în Ucraina.

Mesajul, plin de greşeli gramaticale, induce ideea că ar fi unul oficial, transmis de IGSU şi conţine câteva recomandări pentru populaţie.

CITEŞTE ŞI: Femeie de 60 de ani, înjunghiată de partenerul de viaţă! A fost salvată în ultimul moment

Acum, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că alerta este falsă şi recomandă populaţiei să se informeze din surse oficiale.

„Având în vedere sesizările primite din partea cetățenilor cu privire la un mesaj care circulă prin intermediul aplicației WhatsApp referitor la măsurile de autoprotecție pentru populație în cazul contaminării radioactive a mai multor regiuni din țară, facem precizarea că IGSU se delimitează clar de aceste informații care se înscriu în spectrul datelor de tip 𝗙𝗔𝗞𝗘 𝗡𝗘𝗪𝗦! Mai mult, adresa de contact a instituției noastre nu este cea menționată în textul mesajului! În acest sens, pentru combaterea dezinformării, facem un apel către cetățeni să se informeze 𝗱𝗼𝗮𝗿 𝗱𝗶𝗻 𝘀𝘂𝗿𝘀𝗲 𝗼𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮𝗹𝗲 și să verifice datele și informațiile primite prin diferite canale de comunicare!”, transmite IGSU.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.