Skip to main content

Ultimele noutăți legislative din domeniul securității la incendiu, prezentate agenților economici din județ, în cadrul unui seminar organizat de CCIAT și ISU Banat!

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

CCIAT continuă programul de informare a agenților economici cu privire la reglementări legislative în diferite sectoare de activitate!

Astăzi a avut loc seminarul privind securitatea la incendiu, cu focus pe noile modificări legislative și pe cele mai bune practici pentru prevenirea incendiilor, derulat sub genericul: ”SECURITATEA LA INCENDIU: Noutăți legislative și măsuri preventive”.

Seminarul a fost organizat de CCIA Timiș în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al Judeţului Timiş, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș. Înâlnirea cu antreprenorii din județ a avut loc la Centrului Regional de Afaceri și a reunit peste 200 de agenți economici din județ.

Am programat acest eveniment pentru ca agenții economici din județ să aibă cunoștințe și informații despre noutățile legislative din acest domeniu. Sunt prezenți specialiști și cu siguranță nu există un antreprenor să pună o întrebare și să nu plece cu un răspuns sigur și pertinent. Eu mă bucur foarte mult că putem continua acest parteneriat și aceste seminarii, pentru că doar așa prevenția este la ea acasă. Așa nicio firmă nu poate spune că n-a auzit sau n-a știut de ultimele modificări legislative. Noi, până la până în iunie organizăm aceste seminarii de informare. Anul trecut, după cum bine știți au participat peste 700 de agenți economici la aceste seminarii”, spune Florica Chiriță, președintele CCIA Timiș.

Printre temele abordate în cadrul seminarului se numără: depunerea documentațiilor tehnice în format electronic, măsurile și reglementările specifice în domeniul securității la incendiu, situațiile care impun pierderea valabilității autorizației de securitate la incendiu şi aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu.

Seminarul a fi susținut de specialiști ai Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat”.

Este deja o tradiție ca la nivelul Camerei de Comerț Timiș să avem organizată această sesiune de informare preventivă. Ce vreau să vă spun este că foarte multe situații în care am rezolvat numeroasele solicitări au plecat de la a schimba puțin locul și a ne pune în locul persoanei care se adresează instituției noastre, astfel încât am optimizat tot acest flux informațional de la depunerea documentațiilor. Și am făcut pași importanți, mă refer aici la depunerea în format electronic. Această modalitate de depunere va face un capitol distinct prezentat de colegii mei, care sunt astăzi prezenți aici. Termenul pentru emiterea acordurilor, avizelor, autorizațiilor de securitate la incendiu, punctelor de vedere este de maxim 30 de zile, respectiv 15 zile pentru avize 10 zile pentru punctul de vedere. Din punct de vedere statistic, la nivel național ne situăm după ISU București – Ilfov. Suntem județul cu cele mai multe solicitări în anul 2024. A fost depus la nivelul unității noastre un număr de 2.849 de solicitări. O altă precizare importantă este că și în acest an, ca și până acum, toate actele administrative emise de către Inspectorat sau avizele, acordurile, sunt gratuite, deci nu percepem nicio taxă pentru aceste documente”, spune Lucian Mihoc, șeful ISU Banat.

Seminarul a fost unul interactiv, participanții având posibilitatea de a adresa întrebări lectorilor cu referire la problemele întâmpinate în activitate.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Dacă visezi să îți vezi copilul într-un loc unde educația înseamnă mai mult decât studierea unor materii de bază, iar cei care îi ghidează pașii să fie adevărate modele, atunci hai să descoperi Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara.
Primul elevator destinat persoanelor cu dizabilități din Timișoara a fost donat Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Timiș.
Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională anunță începerea înscrierilor la o nouă serie a cursului online de formator – Cod COR  242401.
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la ediția anuală a Galei Investitorilor Italieni din România, organizată la Timișoara.
După aproape patru luni în care a putut fi admirată la Muzeul de Artă din Timișoara, expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi” a ajuns la final, iar cele 43 de lucrări au fost transportate înapoi, în Italia.