Skip to main content

Anchetă de proporții, la Timișoara, în scandalul diplomelor false, pentru viitori medici esteticieni! Reacția Universității implicate

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Polițiștii din Timiș s-au autosesizat și au început cercetările după dezvăluirile jurnalistice făcute de postul italian de televiziune Rai 3, care prezintă o fabrică de diplome false, în vestul României.

Conform jurnaliștilor, capul rețelei ar fi Tomasso Porra, un medic stomatolog de orgine italiană, stabilit în Timișoara și cu conexiuni la Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad.

În cadrul reportajului a fost prezentată înclusiv o filmare cu camera ascunsă, în care dentistul povestește cum decurge totul: contra sumei de 30.000 de euro și cu ajutorul unor persoane din cadrul UVVG, studenții primesc diplome false.

Beneficiari ar fi viitori medici esteticieni care deși nu au frecventat cursurile, primesc documente false cu care se transferă la o universitate din Italia.

Conducerea UVVG neagă implicarea în acest scandal de proporții, în care este acuzată de jurnaliștii din Peninsulă că ar fi complice.

„În reportaj, se discută despre presupuse practici negative desfășurate în centre universitare din România, care au ca subiect cetățeni italieni care urmează studii de rezidențiat. Din păcate, concomitent cu comentariul referitor la studiile de rezidențiat, în material sunt prezentate imagini din cadrul Universității noastre, deși instituția nu are nicio legătură cu practicile negative precizate. Această juxtapunere creează o confuzie nejustificată și poate induce în eroare publicul, afectând reputația și credibilitatea Universității.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad are un Departament de Pregătire în Rezidențiat acreditat. Specialitatea de Chirurgie Plastică – Microbiologie Reconstructivă dispune doar din anul 2025 de un cadru didactic acreditat ca și coordonator, primele înscrieri în program urmând a fi înregistrate la viitoarea sesiune de admitere în rezidențiat, organizată la nivel național în luna noiembrie a.c. de către Ministerul Sănătății„, transmite Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș” Arad.

Și medicul italian neagă totul, spunând că a fost victima unei înscenări.

Pe fir au intrat însă și polițiștii din Timiș, care au deschis o anchetă în acest caz.

„Cu privire la informațiile apărute în mediul online, referitoare la faptul că un medic ar fi falsificat diplome pentru studenți, vă comunicăm că polițiștii Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Timiș s-au sesizat din oficiu și efectuează verificări pentru stabilirea întregii situații de fapt și dispunerea măsurilor legale”, anunță IPJ Timiș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Deși se folosește, în general, pentru tratarea cancerului, radioterapia poate fi utilizată și pentru un spectru heterogen de boli non-maligne.
Pompierii au fost solicitați, în această dimineață, să intervină de urgență pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o mașină.
Misiunea Economică și Comercială a Israelului la București și Ambasada Statului Israel în România, în colaborare cu partenerul strategic Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, organizează un seminar online axat pe tehnologii agricole destinate celor care cultivă legume, fructe și flori în seră, sub genericul „Tehnologii israeliene pentru sere și solarii”.
MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.