Skip to main content

Ultimatum pentru muncitorii care lucrează la Cinema Dacia! Ruben Lațcău amenință că va rezilia contractul

La doi ani de când trebuia încheiată reabilitarea, Cinema Dacia din Timişoara este în continuare în şantier, iar şansele ca el să fie redeschis în acest an, sunt minime.

O spune viceprimarul Ruben Laţcău, care se declară nemulţumit de ritmul lucrărilor şi ameninţă cu rezilierea contractului de execuţie.

”Avem un constructor cu care am mai avut probleme, cu care ne-am judecat şi căruia i-am dat un certificat negativ constatator pentru o lucrare. Este vorba despre fostul Liceu Mincu, unde acum este Liceul Lenau. Şi în cazul acestei execuţii am nişte îngrijorări vizavi de constructor. Dar, dacă nu vedem un ritm de lucrări mulţumitor, până în primăvară, luăm în calcul să reziliem acest contract și să licităm finalizarea lucrărilor”, a declarat viceprimarul Ruben Laţcău, la Sursa de Vest fără Filtru.

Reabilitarea cinematografului Dacia a început în martie 2021, iar constructorul avea la dispoziţie 12 luni să finalizeze lucrările.

Contractul a fost semnat cu SC TT & Solaria Grup – Euras, la un preț de 10,4 milioane de lei, iar lucrările au fost sistate de mai multe ori.

În urmă cu o lună, erau finalizate lucrările de consolidare a structurii de rezistență la stâlpi, grinzi și planșeu.

Au mai rămas lucrările la instalații și cele de montare a sistemului fonoabsorbant în sala de spectacol.

De asemenea, trebuie cumpărate şi montate sistemele de videoproiecție, sonorizare, preluare și mixare, iluminatul tehnologic, iluminatul dinamic şi sistemul de ticketing.

Cinematograful va avea o sală multifuncţională de 384 de locuri, în care vor fi atât proiecţii de film şi de operă cât şi conferinţe şi spectacole pentru copii.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.