Skip to main content

Ultimatum pentru constructorul care realizează drumul de la Sânandrei spre autostradă! Grindeanu îl ameninţă cu rezilierea contractului!

Todini Costruzioni Generali, firma care ar trebui să finalizeze  în acest an descărcarea de pe autostradă din zona localităţii Sânandrei este în continuare pe lista neagră a ministrului Transporturilor.

Sorin Grindeanu anunţa încă din luna aprilie că ia în calcul rezilierea contractului, nemulţumit de stadiul lucrărilor.

Atunci, drumul era gata în proporţie de 20%, însă Grindeanu îl mai păsuieşte o lună, pe constructor, pentru că acesta a subcontractat o serie de lucrări în ultima vreme.

Acum aşteaptă să vadă cum va evolua şantierul, iar dacă muncitorii nu vor avea un ritm susţinut, contractual va fi denunţat.

“Există o perioadă de o lună, pentru a vedea progres pe descarcărcarea de la A1, de la Sânandrei. Ei şi-au descentralizat, în ultima perioadă, foarte multe lucrări. Au făcut contracte cu alte companii, pe care le-au declarat la DRDP, CNAIR. Vrem să vedem dacă în următoarea lună va exista un progress vizibil, dacă aceşti subcontractori vor face treabă. Dacă nu, vom intra pe scenariul pe care l-am avut pentru Centura de Sud”, a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Lucrările la drumul care ar urma să faciliteze accesul timişorenilor pe autostrada Nădlac-Deva ar fi trebuit finalizate în martie 2023, însă termenul a fost prelungit până la finalul anului

Şoseaua porneşte din zona localităţii Sânandrei şi va avea o lungime de 10 kilometri şi două benzi pe sens, iar viteza cu care se va circula va fi de 100 km/oră.

Contractul, în valoare de 189.571.920,62 de lei plus TVA a fost semnat în ianuarie 2021, iar temenul de execuţie era de 6 luni pentru proiectare şi 18 luni pentru lucrările propriu-zise.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.