Skip to main content

Urmează zile de foc! Inspectorii de muncă anunţă controale la sânge, pe şantiere şi în alte locuri unde angajaţii sunt expuşi la temperaturi caniculare

Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș vă informează că în perioada iulie – septembrie 2023, pe teritoriul României se pot manifesta temperaturi ridicate extreme.

Meteorologii anunţă, pentru săptămâna viitoare, temperaturi chiar şi de 37 de grade Celsius, ceea ce aduce un grad sporit de disconfort termic.

Situaţia este şi mai delicată atunci când este vorba despre cei care lucrează pe şantiere, expuşi direct razelor soarelui, sau în alte locuri fără o oază de răcoare.

Tocmai de aceea, inspectorii de muncă trag un semnal de alarmă cu privire la riscurile la care sunt expuși angajații și subliniază necesitatea măsurilor de protejare a acestora.

Astfel, angajatorii trebuie să ia măsuri pentru ameliorarea condițiilor de muncă în perioadele cu temperaturi ridicate extreme.

Aceste măsuri includ reducerea intensității și ritmului activităților fizice, asigurarea ventilației adecvate la locurile de muncă, alternarea efortului dinamic cu cel static și alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite și cu curenți de aer.

De asemenea, angajatorii sunt obligați să asigure cantități adecvate de apă minerală, echipament individual de protecție și dușuri la locul de muncă.

Inspectorii de muncă subliniază că angajatorii care nu pot asigura aceste condiţii trebuie să ia măsuri suplimentare, cum ar fi reducerea duratei zilei de lucru, eșalonarea pe două perioade a zilei de lucru sau întreruperea colectivă a lucrului în locurile unde aceasta este posibilă.

Pentru a vedea dacă angajatorii respectă aceste lucruri, cei de la ITM Timiş vor derula controale la agenţii economici din judeţ.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.