Skip to main content

Ultima veste despre lucrările de pe Stan Vidrighin! Când va fi posibilă reluarea circulaţiei tramvaielor?

Proiectul de modernizare a carosabilului şi a liniilor de tramvai de pe bulevardul Stan Vidrighin se apropie de final, iar primarul Timişoarei spune că lucrările chiar înregistrează un avans.

În această lună se finalizează şantierul din zona intersecţiei cu strada 1 Decembrie, astfel că tramvaiul 6 va putea reveni pe traseu.

După modernizarea completă a intersecției cu Strada 1 Decembrie 1918, va fi turnat ultimul strat de asfalt, vor fi amenajate spațiile verzi, vor fi plantați copaci și va fi realizată semnalizarea rutieră. 

CITEŞTE ŞI: FOTO Nesimțire fără margini! Parcările de pe drumurile naționale, transformate în gropi de gunoi

Iar dacă data de finalizare a întregului proiect este 31 decembrie, Fritz estimează că cel târziu în august se va relua şi circulaţia tramvaiului 4.

“Vestea bună pentru cei care locuiesc în zonă sau vin aici la serviciu e ca șantierul e în avans față de graficul estimat și estimăm că vom termina lucrările în iulie în loc de septembrie. Asta înseamnă ca se termină mai repede disconfortul și că putem da drumul la tramvaiul 4 din  vară”, a declarat primarul Dominic Fritz.

În această perioadă, muncitorii se ocupă de lucrările de suprastructură pentru linia de tramvai, dar şi cele de la partea carosabilă, inclusiv la drumuri laterale, trotuare, accese și piste de biciclete.

Modernizarea bulevardului Stan Vidrighin a început în aprilie 2022 şi costă 101 milioane de lei, dintre care 77,8 milioane sunt fonduri nerambursabile.

Proiectul prevede refacerea și modernizarea liniei de tramvai, pe o lungime de 3,6 km, dar şi reabilitarea sistemului rutier.

De asemenea, sunt incluse trotuare pe ambele părţi ale bulevardului, dar şi o pistă de biciclete de aproape 3,4 kilometri.

CITEŞTE ŞI: Bărbat cunoscut pentru acte obscene și care obișnuiește să se masturbeze în public, depistat de polițiștii locali în zona Parcului Copiilor!

În plus, 10 stații de transport public vor fi modernizate și vor fi amenajate 4 sisteme noi de bike-sharing, precum și două sisteme de management al traficului.

Pentru persoanele cu dizabilități vor fi locuri de parcare speciale, marcaje tactile, rampe de acces și sisteme acustice la instalaţiile de semaforizare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.