Skip to main content

Turneul final al Cupei României la futsal se joacă din nou la Timișoara după 7 ani

La Final Four-ul stagiunii 2023-2024, participă deținătoarea trofeului, CSM Deva, dar și trei echipe care se află în premieră în această fază a competiției.

CSM Deva a ajuns în această fază a competiției după ce a învins cu 9-4 pe Futsal Ceahlăul Piatra Neamț în optimile de finală, iar în faza sferturilor a trecut cu 6-3 de campioana United Galați.

Hunedorenii vor întâlni în semifinale pe Sepsi Sic Sfantu Gheorghe. În partidele disputate în această stagiune în campionat, CSM Deva s-a impus cu 2-0 pe terenul lui Sepsi, în timp ce în retur, în propria sala, a câștigat la limita, 3-2.

CITEŞTE ŞI: USVT va deveni Univesitate NET ZERO!

CFR Timisoara, gazda turneului final, este una dintre cele trei echipe care au ajuns în premieră în faza semifinalelor, după ce în ultimele două sezoane s-a oprit în optimi, respectiv sferturi de finală.

CFR-ul s-a calificat în Final Four după ce în optimi a învins cu 5-1 pe Keresztegy Remetea, iar în faza precedentă a întrecerii a învins la limită, 3-2, pe FK Odorheiu Secuiesc.

Timișoara găzduiește turneul final al Cupei prima dată după 7 ani.

În 2017, Informatica Timișoara învingea în penultimul act tot o reprezentantă a Ardealului, City’us Târgu Mureș, pentru ca apoi să învingă în ultimul act pe Autobrgamo Deva.

CFR va juca împotriva Mausoleului Mărășești, echipă pe care a învins-o în această stagiune, cu 5-3 în deplasare, respectiv 6-2 în propria sală.

A doua echipă este Sepsi SIC Sfantu Gheorghe, care a ajuns la turneul final al Cupei României după ce a trecut cu 8-2 de Korondy Junior Corund în optimi. În faza sferturilor a învins tot o echipă de liga secundă, Inter Gheorghieni, cu scorul de 3-1.

Sepsi este a doua reprezentantă a orașului Sfântu Gheorghe, care ajunge în semifinalele Cupei României, după Spicom.

Această formație a evoluat în penultimul act al competiției knock-out în urmă cu 10 ani, când a ajuns în finală după ce a învins în dublă manșă, 6-5, respectiv 9-1, pe Futsal Klub Odorheiu Secuiesc.

CITEŞTE ŞI: Cristos a Înviat! Creștinii catolici sărbătoresc astăzi Paștele!

În turneu final este şi Mausoleul Mărășești. Echipa din Vrancea este și ea la prima prezență la turneul final al Cupei României.

Mausoleul a ajuns în semifinale după ce a învins în optimi cu 5-0 fosta prim divizionară Clujana Cluj. În sferturile întrecerii, Mărășeștiul a învins cu 5-1 pe CSM Târgu Mureș.

Gruparea din Mărășești este a doua reprezentantă a Vrancei care joacă o semifinală de Cupa.

Prima a fost CSM Focsani în stagiunea 2010-2011, când în penultimul act această formație pierdea cu 6-2 în deplasare în fața lui CSM Târgu Mureș, iar în meciul de acasă era învinsă cu 4-1.

Revenind la Turneul Final al Cupei României din acest an, are loc în 2 și 3 aprilie.

Semifinalele sunt programate astfel:

Ora 15:30: Sepsi SIC Sfantu Gheorghe – CSM Deva

Ora 18:00: Mausoleul Mărășești – CFR Timișoara

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.