Skip to main content

Grădina Botanică din Timișoara, pe ultimul loc în clasamentul celor mai bine cotate parcuri din țară!

Parcul Botanic din Timișoara, la coada clasamentului în topul celor mai bine contate grădini botanice și parcuri dendrologice din România.

Clasamentul a fost realizat de Clubulcopiilor.ro, pe baza datelor disponibile în Google Maps.

Luna aprilie este momentul ideal pentru a te bucura de o plimbare în grădinile botanice și parcurile dendrologice ale țării și a te delecta cu splendoarea naturii, a pomilor înfloriți și a florilor de primăvară.

Grădinile botanice reprezintă o oază de liniște si culoare, fiind o destinație populară atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Iată care sunt cele mai bine cotate grădini botanice din țară, dar și cele care se află cel mai jos în clasamentul făcut de cei de la Clubul Copiilor!

Pe primele locuri se află grădinile botanice și parcurile dendrologice din Iași, Craiova, Hunedoara, Carei și Chitila. Toate cele 5 au reușit să obțină un rating excelent de 4,7 dintr-un maximum de 5.

La polul opus, pe ultimele locuri în clasament, se situează grădinile botanice din Târgu Mureș și București, precum și Parcul Botanic din Timișoara, aflat pe ultimul loc.

Parc Botanic foto 2 1

Parcul Botanic din Timișoara a fost pentru prima dată declarat rezervație științifică în 1995, cu scopul de a proteja flora locala și exotică.

Gradina botanică din Timișoara se întinde pe o suprafață de 9,8 ha, unde au fost amenajate sectorul ornamental, sectorul flora României – cu subsectoarele fitogeografice flora și vegetația forestieră, flora Banatului și flora Dobrogei, sectorul florei mediteraneene, sectorul flora Americii de Nord, sectorul flora Asiei (cu subsectorul gradina japoneză), sectorul sistematica plantelor, sectorul plante medicinale și sectorul flora tropicală. Aceasta cuprinde în prezent 218 specii de plante.

Cei interesați de lista completă a celor mai bine cotate grădini botanice și parcuri dendrologice din țară pot accesa link-ul de AICI.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.