Skip to main content

Tun imobiliar, marca USR! Primarul din Dumbrăviţa vrea să plătească un preţ umflat de 10 ori, pentru un teren

Comuna Dumbrăviţa este raiul celor care vor să se îmbogăţească peste noapte, iar Primăria condusă de USR-istul Horia Bugarin îi ajută, prejudiciind bugetul local.

Dovadă în acest sens stă şi proiectul de hotărâre pe care consilierii trebuie să îl voteze joi şi care face referire la achiziţia unei străzi.

Este vorba despre suprafaţa de 280 mp, pentru care Primăria vrea să plătească 137.676 de lei.

CITEŞTE ŞI: FOTO Elicopterul SMURD, solicitat după ce un utilaj i-a smuls brațul unui bărbat, la locul de muncă!

Terenul face parte dintr-o suprafaţă mai mare, de 3.557 mp care, în luna ianuarie, a fost scoasă la licitaţie ca urmare a unei executări silite, pentru 4.000 de lei.

Când preţul a început să crească, Primăria Dumbrăviţa a renunţat la teren. Prima dată a oferit exact cât s-a cerut, apoi a mărit miză la 5.000 de lei, încă o dată la 10.500, iar ultimul preţ oferit a fost de 21.000 de lei.

Omul trimis de Bugarin la licitaţie a ieşit din joc şi a lăsat alţi ofertanţi să continue.

În cele din urmă, suprafaţa de 3.557 mp a fost adjudecată de un anume Gheorghe Rică Kramer contra sumei de 185.500 de lei, adică 52 de lei/mp.

Acum, Primăria vrea să cumpere, de la acelaşi Kramer, o mică parte din parcela respectivă, 280 mp, contra sumei de  137.676 de lei.

Asta înseamnă 492 de lei/mp, adică de aproape 10 ori mai mult decât ar fi plătit Primăria, la licitaţia din ianuarie.

În cazul în care proiectul va primi votul consilierilor locali, Gheorghe Rică Kramer şi indivizii din spatele lui îşi recuperează 75% din banii plătiţi şi rămân cu 92% din terenul cumpărat.

CITEŞTE ŞI: Ambulanță în misiune, implicată într-un accident rutier!

Prin acest proiect iniţiat chiar de el, Bugarin demonstrează că nu dă doi bani pe locuitorii din Dumbrăviţa şi că şi-a creat propriul grup de samsari imobiliari.

Iar în încercarea de a-şi pierde urma, Kramer şi-a schimbat numele în Moacă, între momentul în care a câştigat licitaţia şi momentul în care Bugarin a întocmit proiectul de cumpărare a terenului.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.