Skip to main content

Tun imobiliar, marca USR! Primarul din Dumbrăviţa vrea să plătească un preţ umflat de 10 ori, pentru un teren

Comuna Dumbrăviţa este raiul celor care vor să se îmbogăţească peste noapte, iar Primăria condusă de USR-istul Horia Bugarin îi ajută, prejudiciind bugetul local.

Dovadă în acest sens stă şi proiectul de hotărâre pe care consilierii trebuie să îl voteze joi şi care face referire la achiziţia unei străzi.

Este vorba despre suprafaţa de 280 mp, pentru care Primăria vrea să plătească 137.676 de lei.

CITEŞTE ŞI: FOTO Elicopterul SMURD, solicitat după ce un utilaj i-a smuls brațul unui bărbat, la locul de muncă!

Terenul face parte dintr-o suprafaţă mai mare, de 3.557 mp care, în luna ianuarie, a fost scoasă la licitaţie ca urmare a unei executări silite, pentru 4.000 de lei.

Când preţul a început să crească, Primăria Dumbrăviţa a renunţat la teren. Prima dată a oferit exact cât s-a cerut, apoi a mărit miză la 5.000 de lei, încă o dată la 10.500, iar ultimul preţ oferit a fost de 21.000 de lei.

Omul trimis de Bugarin la licitaţie a ieşit din joc şi a lăsat alţi ofertanţi să continue.

În cele din urmă, suprafaţa de 3.557 mp a fost adjudecată de un anume Gheorghe Rică Kramer contra sumei de 185.500 de lei, adică 52 de lei/mp.

Acum, Primăria vrea să cumpere, de la acelaşi Kramer, o mică parte din parcela respectivă, 280 mp, contra sumei de  137.676 de lei.

Asta înseamnă 492 de lei/mp, adică de aproape 10 ori mai mult decât ar fi plătit Primăria, la licitaţia din ianuarie.

În cazul în care proiectul va primi votul consilierilor locali, Gheorghe Rică Kramer şi indivizii din spatele lui îşi recuperează 75% din banii plătiţi şi rămân cu 92% din terenul cumpărat.

CITEŞTE ŞI: Ambulanță în misiune, implicată într-un accident rutier!

Prin acest proiect iniţiat chiar de el, Bugarin demonstrează că nu dă doi bani pe locuitorii din Dumbrăviţa şi că şi-a creat propriul grup de samsari imobiliari.

Iar în încercarea de a-şi pierde urma, Kramer şi-a schimbat numele în Moacă, între momentul în care a câştigat licitaţia şi momentul în care Bugarin a întocmit proiectul de cumpărare a terenului.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.