Skip to main content

„Trying to Move Without a Push”, o expoziție inedită la Kunsthalle Bega!

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.

Sculptura lui Arion este capabilă să transporte idei și concepte, printr-un terminal, spre o destinație incertă. Această prezență în tranzit a unor obiecte inutile ce aspiră spre funcționalitate ajută artistul să definească spațiul în care se mișcă.

Arion prezintă escala sculpturii între scopul și destinația ei finală, niciodată cunoscută. Forma este proiectată digital, tăiată, șlefuită manual, asamblată. Spațiul este atins, parcurs, locuit, traversat ca printr-o Poartă.

Vernisajul va avea loc vineri, la ora 19:00, iar expoziția „Trying to Move Without a Push” va putea fi vizitată până în 14 septembrie, de marți până sâmbătă, între orele 12:00 și 18:00, la Kunsthalle Bega Box, Calea Circumvalațiunii 10.

Andrei Arion practică sculptura, instalația, desenul. Inspirațiile sale variază de la jocuri până la observații zilnice ale împrejurimilor. Aceste influențe ajută la crearea unei atmosfere personale care îi modelează lucrările. Și-a început practica artistică transformând cutii în lucrări agățate pe perete, distorsionând obiecte familiare în forme inutilizabile.

Expoziția va fi locul de desfășurare și sursa de inspirație pentru diverse ateliere și workshop-uri de creație cu elevii de la școlile gimnaziale din Timișoara și județul Timiș.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul „Power Station+ | Școli creative”, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara al Primăriei Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Culturii.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.