Skip to main content

Traficanți de țigări, reținuți de polițiștii din vestul țării! Mașini de lux, bani și droguri, confiscate de anchetatori de la suspecți

Polițiștii de la BCCO împreună cu procurorii DIICOT au descins simultan în patru județe, la persoane suspectate de trafic de țigări.

În urma perchezițiilor din județele Caraș-Severin, Timiș, Mehedinți și Dolj, patru persoane au fost reținute. Este vorba despre trei români și un bulgar.

Conform anchetatorilor, în anul 2021, a fost constituit un grup infracţional organizat, format din cetățeni români și bulgari, care a acționat până în prezent, în scopul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu produse accizabile din tutun, pe raza mai multor localităţi din judeţele Caraș-Severin, Timiș, Dolj și Mehedinți.

Țigările contrafăcute au fost introduse în ţară din Bulgaria, fără a fi marcate, ascunse în autotrenuri și pentru securizarea transporturilor, membrii grupului au utilizat documente care atestau în mod nereal că marfa introdusă din Bulgaria consta în produse piscicole (fructe de mare). După introducerea pe teritoriul României, țigaretele erau depozitate şi distribuite pe ”piața neagră” în cantităţi en gros.

Autoturismele și autoutilitarele folosite pentru transportul mărfii aveau locuri special amenajate pentru disimularea țigaretelor de contrabandă.

De la locuințele suspecților, anchetatorii au ridicat mai multe probe. În plus au găsit aici droguri, muniție și mai multe aparate de localizare sau interceptare.

În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate două dispozitive destinate identificării de aparatură de localizare sau interceptare prevăzută cu semnal GSM , mai multe terminale mobile, sumele de 5.800 de lei și 1.600 de euro, înscrisuri cu privire la tranzacții financiare și documente de proprietate privind autovehicule de lux, un cântar electronic de mare precizie, un dispozitiv conceput în vederea poansonării seriilor de sașiu, 10 cartușe calibru 7,9 mm. – muniție letală, deținută ilegal și 45 de grame de substanță pulverulentă de culoare albă, susceptibil a fi cocaină”, transmite IPJ Caraș-Severin.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost indisponibilizate două autoturisme, cu privire la care există suspiciuni rezonabile referitoare la autenticitatea documentelor deținute, respectiv modificarea seriilor de șasiu.

Astăzi, cei patru au fost prezentați Tribunalului Caraș-Severin, care a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.