Skip to main content

Strângere de fonduri pentru proiecte sociale, culturale și educative, la „Balul Florilor de Mai” organizat de Rotary Club Timișoara

Rotary Club Timișoara organizează, luna viitoare „Balul Florilor de Mai”.

Evenimentul are loc în data de 6 mai, de la ora 18.00, la Timișoara Convention Center. Balul este practic o nouă oportunitate pentru rotarienii din Rotary Club Timișoara de a strânge fonduri pentru proiectele sociale, culturale, educative.

Participanții la bal se vor putea bucura de concertul-performance „Fantoma de la Operă” pe muzica lui Andrew Lloyd Webber, dirijor va fi Andreas Schein, iar soliștii vor fi din cadrul Jarvis Musical Voices.

Lista proiectelor care vor fi finanțate inclusiv cu fondurile ce vor fi strânse în seara de 6 mai:

Proiecte în educație:

  1. Performanța în satul bănățean (susținerea unor tineri dotați, dar cu posibilități materiale modeste, care merită susținere și integrare în școli bune)
  2. Școala merge mai departe/ School must go on (proiect educațional de prevenire a abandonului școlar pentru școlile gimnaziale din mediul rural din județul Timiș);
  3. Susținerea excelenței în educație – bursele Rotary (proiect tradițional), dedicat unor tineri merituoși din Timișoara
  4. Cultura curățeniei (proiect pentru educarea comportamentului față de curățenia orașului);
  5. Alege ceea ce ți se potrivește (proiect de orientare școlară și profesională).

Proiecte în social:

  1. Cantina „Pentru Voi”, pentru susținerea Fundației „Pentru Voi”, dedicată persoanelor cu dizabilități intelectuale;
  2. Refacerea infrastructurii „Fundației Timișoara 89”, dedicată persoanelor fără adăpost.

Proiectul pentru susținerea sănătății „Creează speranța pentru inima unui copil” – un proiect dedicat formării unui colectiv de chirurgie pediatrică, în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara.

Proiectul Cultural „Grusst mein Banat”, un alt deziderat al Clubului Rotary Timișoara, mai exact, susținerea punerii pe scena Operei Timișoara a spectacolului cu numele de mai sus, operetă scrisă de un compozitor bănățean, Emmerich Bartzer (1895 – 1961), ce a fost anulată de începerea celui de-a doilea război mondial. Acum, în anul Capitalei Europene a Culturii, 2023, proiectul își propune să aducă eleganța punerii în scenă a unei operete autentice, în premieră, la care vor fi lansate invitații în luna octombrie.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.