Skip to main content

Toamna aduce trei evenimente muzicale de excepție la Filarmonica Banatul Timișoara! Vezi aici despre ce este vorba

Filarmonica Banatul Timișoara pregătește o serie de evenimente muzicale de neratat pentru publicul meloman înainte de deschiderea Stagiunii 2023-2024.

Aceste concerte promit să ofere o experiență muzicală deosebită în orașul Timișoara.

Primul eveniment din serie este un recital extraordinar susținut de trei artiști talentați: violonista Ioana Cristina Goicea, violoncelistul Andrei Ioniță (artist în rezidență al Filarmonicii Banatul Timișoara în stagiunea trecută) și pianista Daria Tudor.

CITEŞTE ŞI: Pericolul fake news, în dezbatere la Universitatea de Vest din Timișoara cu Alina Bârgăoan

Concertul va avea loc pe data de 18 septembrie, la Sala Capitol, începând cu ora 19:00. Cei trei artiști vor interpreta lucrări semnate de compozitorii J. BRAHMS și D. ȘOSTAKOVICI.

Biletele pentru acest eveniment pot fi achiziționate de AICI.

Pe 19 septembrie 2023, Sinagoga din Cetate va răsuna în acorduri magice de vioară, acordeon și pian, în cadrul recitalului cameral intitulat „EUROPA DIN TIMIȘOARA.”

Evenimentul este rezultatul colaborării dintre Filarmonica Banatul Timișoara și Asociația A. I. CUZA – Gesellschaft für Literatur, Musik und Kunst e. V. Heidelberg.

Pe scenă vor urca Laura Ristic Roman – vioară, Marko Ristic – acordeon și Sorin Petrescu – pian, pentru a interpreta lucrări semnate de compozitori precum C. MIKULI, H. LOHSE, M. LYSENKO, G. MĂLĂNCIOIU, F. SCHUBERT, B. IKONOMOV, P. MACHAJDIK, N. ŽIVKOVIĆ, V. DINESCU, B. KOVÁCS, T. BREDICEANU. Concertul începe la ora 19:00, iar biletele pot fi achiziționate AICI.

Ultimul eveniment din această serie de concerte este programat pentru vineri, 22 septembrie 2023, la Sala Capitol, începând cu ora 19:00.

CITEŞTE ŞI: Imagistică medicală avansată în Timișoara! Noul computer tomograf de la OncoHelp permite o scanare ultrarapidă

Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara, sub bagheta dirijorală a maestrului RADU POPA, va interpreta lucrări celebre ale celor trei clasici vienezi: Divertisment pentru orchestră de coarde, K. 136 de W. A. MOZART, 12 Contradansuri de L. VAN BEETHOVEN și Simfonia nr. 73 în re major, Hob. I:73 de J. HAYDN. Biletele pentru acest concert pot fi achiziționate aici.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.