Skip to main content

Pericolul fake news, în dezbatere la Universitatea de Vest din Timișoara, cu Alina Bârgăoan

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) redeschide seria de conferințe „Conectați la viitor” în noul an universitar și aduce în prim-plan un subiect de actualitate: „Pericolul fake news”.

Evenimentul, programat pentru miercuri, 13 septembrie, ora 10:00, la Amfiteatrul A01, aduce în fața publicului o prezentare susținută de Alina Bârgăoanu, expert în comunicare și media.

Cu o vastă experiență în domeniul comunicării și al mass-mediei, Alina Bârgăoanu este profesor universitar și decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice (SNSPA).

CITEŞTE ŞI: Imagistică medicală avansată în Timișoara! Noul computer tomograf de la OncoHelp permite o scanare ultrarapidă

Ea este recunoscută la nivel internațional pentru contribuțiile sale în combaterea știrilor false și dezinformării din mediul online.

În prezent, este membru al consiliului consultativ al Observatorului european al mass-mediei digitale (EDMO) și membru afiliat al European Center of Excellence for Countering Hybrid Threats din Helsinki. De asemenea, este autoarea volumului „#FAKENEWS. Noua cursă a înarmării”.

Conferința va fi moderată de conf. univ. dr. Mădălin Bunoiu, Prorector UVT, și promite să ofere o discuție interactivă și provocatoare asupra impactului și pericolului pe care știrile false îl reprezintă în societatea contemporană.

Evenimentul face parte din proiectul „Conectați la Viitor”, inițiat de UVT cu scopul de a populariza știința, cu accent pe științele exacte, prin intermediul unor dialoguri interactive între moderator, public și specialiști din diverse domenii științifice.

Aceste discuții se concentrează pe subiecte de interes actual discutate în media.

„Seria de evenimente desfășurate sub genericul „Conectați la viitor” aduce voci importante ale științei românești și internaționale în comunitatea timișoreană, oferind cadrul unor dialoguri ce abordează teme de interes pentru lumea de azi. În acest context, dezbaterea despre pericolul fake news se află printre cele mai actuale subiecte ale spațiului public, cercetând modul în care are loc distorsionarea știrilor și informațiilor, fenomen ce conduce la amplificarea unei stări de incertitudine a opiniei publice, cu consecințe ample asupra vieții sociale. Vă invităm la un eveniment de înaltă ținută academică, organizat în preambulul deschiderii noului an universita.”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

CITEŞTE ŞI: Atenție! Se oprește apa într-o localitate de lângă Timișoara

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Ediția a șasea a UVT Liberty Marathon a fixat Timișoara pe harta maratoanelor de șosea din România!

Universitatea de Vest din Timișoara a organizat duminică, 1 octombrie, a șasea ediție a evenimentului sportiv de alergare de șosea “UVT Liberty Marathon”.

Barbiere Barbershop Timișoara: locul unde eleganța întâlnește tradiția. John Malkovich şi John Newman, printre vedetele care i-au trecut pragul

De la inaugurarea sa din 2017, Barbiere Barbershop a reprezentat epicentrul stilului și eleganței masculine în inima Timișoarei. Aici, tradiția tunsului și aranjării bărbii se îmbină perfect cu luxul și accesibilitatea.

Autorul Thomas Perle, pe lista Premiilor Teatrale Nestroy din Austria!

Autorul Thomas Perle, care în prezent scrie împreună cu Clemens Bechtel textul pentru piesa Sidy Thal la Teatrul German de Stat Timișoara, va fi distins în acest an cu celebrul premiu austriac de teatru, Premiul Nestroy.

Primăria desființează zeci de locuri de parcare de pe bulevardul Take Ionescu pentru a face culoar autobuzelor!

Primăria Timișoara va înființa benzi speciale de preselecție pentru mijloacele de transport în comun, în mai multe intersecții de pe bulevardul Take Ionescu. Însă pentru asta va desființa zeci de locuri de parcare.

PNL Timiş, cu un picior în groapă! Analiza dură făcută de senatorul USR, Raoul Trifan

Raoul Trifan, senator USR de Timiş, face o radiografie a filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, după plecarea lui Ben-Oni Ardelean.

Valer Kovacs, la Sursa de Vest fără Filtru

Ag. şef. Valer Kovacs, de la Brigada Autostrăzi, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – luni, 02 octombrie 2023.

Accident înfiorător! Un om a murit după ce a intrat cu mașina sub un tir!

Accident grav de circulație în această după amiază, pe o șosea din vestul țării! Un om și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina sub un camion.

RETIM și ADID Timiș au început a patra campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela!

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială prin care sunt colectate deșeurile voluminoase. Timișeni pot preda deșeurile, începând de astăzi, gratuit la containerul RETIM! 

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.