Skip to main content

Pericolul fake news, în dezbatere la Universitatea de Vest din Timișoara, cu Alina Bârgăoan

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) redeschide seria de conferințe „Conectați la viitor” în noul an universitar și aduce în prim-plan un subiect de actualitate: „Pericolul fake news”.

Evenimentul, programat pentru miercuri, 13 septembrie, ora 10:00, la Amfiteatrul A01, aduce în fața publicului o prezentare susținută de Alina Bârgăoanu, expert în comunicare și media.

Cu o vastă experiență în domeniul comunicării și al mass-mediei, Alina Bârgăoanu este profesor universitar și decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice (SNSPA).

CITEŞTE ŞI: Imagistică medicală avansată în Timișoara! Noul computer tomograf de la OncoHelp permite o scanare ultrarapidă

Ea este recunoscută la nivel internațional pentru contribuțiile sale în combaterea știrilor false și dezinformării din mediul online.

În prezent, este membru al consiliului consultativ al Observatorului european al mass-mediei digitale (EDMO) și membru afiliat al European Center of Excellence for Countering Hybrid Threats din Helsinki. De asemenea, este autoarea volumului „#FAKENEWS. Noua cursă a înarmării”.

Conferința va fi moderată de conf. univ. dr. Mădălin Bunoiu, Prorector UVT, și promite să ofere o discuție interactivă și provocatoare asupra impactului și pericolului pe care știrile false îl reprezintă în societatea contemporană.

Evenimentul face parte din proiectul „Conectați la Viitor”, inițiat de UVT cu scopul de a populariza știința, cu accent pe științele exacte, prin intermediul unor dialoguri interactive între moderator, public și specialiști din diverse domenii științifice.

Aceste discuții se concentrează pe subiecte de interes actual discutate în media.

„Seria de evenimente desfășurate sub genericul „Conectați la viitor” aduce voci importante ale științei românești și internaționale în comunitatea timișoreană, oferind cadrul unor dialoguri ce abordează teme de interes pentru lumea de azi. În acest context, dezbaterea despre pericolul fake news se află printre cele mai actuale subiecte ale spațiului public, cercetând modul în care are loc distorsionarea știrilor și informațiilor, fenomen ce conduce la amplificarea unei stări de incertitudine a opiniei publice, cu consecințe ample asupra vieții sociale. Vă invităm la un eveniment de înaltă ținută academică, organizat în preambulul deschiderii noului an universita.”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

CITEŞTE ŞI: Atenție! Se oprește apa într-o localitate de lângă Timișoara

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.