România, în Finala Regională Europeană a ClimateLaunchpad 2022!

La etapa națională a competiției de idei inovatoare ClimateLaunchpad 2022 desfășurată în 26 august, trei din cele 6 echipe participante s-au calificat pentru Finala Regională.

Aceasta va avea loc în în data de 27 Septembrie 2022, unde își vor prezenta ideile inovatoare “prietenoase cu mediu”, concurând alături de echipe din 18 țări pentru a ocupa un loc la Grand Global Final.

Acestea sunt:

  1. RongoDesign – tehnologie de realizarea a materialelor ce au la bază miceliul ca și soluție de înlocuire a polistirenului, ideale pentru aplicații de design interior și construcții
  2. PolyMore – realizarea unui sistem de detectarea automată a deșeurilor sortate greșit, ce vine în ajutorul companiilor de reciclare.
  3. Nedeia  – soluții de monitorizare a insectelor și dăunătorilor care atacă culturile de câmp, în timp real. Stația Nedeia detectează, recunoaște insectele vizate și trimite alerte fermierilor despre zonele infectate și recomandă strategii de îndepărtare a dăunătorilor.

La Finala Regională Europeană vor participa 54 echipe, împărțite pe 8 tematici:  Adaptation and Resilience, Circular Economies, Urban Solution, Clean Energy, Sustainable Mobility, Food Systems, Blue Economty și The Next Big Thing. 16 echipe câștigătoare ale ediției regionale vor participa, în perioada 27 – 28 octombrie și 03 noiembrie, la Grand Global Final pentru câștigarea unei prime investiții în business-ul lor: 10.000 euro locul I, 5.000 euro locul II  și 2.500 euro locul III.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de partener oficial în România al Programului EIT CLIMATE KIC, organizează anual Competiția ClimateLaunchpad, cea mai mare competiție de idei în domeniul “clean technology” finanțată de EIT Climate-KIC.

Misiunea competiției este aceea de a atrage potențialul de tehnologii inovative din Europa și de a crea oportunități pentru inovatori în vederea atenuării efectelor schimbărilor climatice. Scopul este accelerarea inovațiilor care să conducă la un viitor cu emisii scăzute de dioxid de carbon, prin descoperirea celor mai bune idei sustenabile.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Încă 12 milioane de euro, pentru transportul public din Timişoara! Primăria a câştigat un nou proiect prin PNRR

Primăria Municipiului Timișoara a câștigat proiectul ”Achiziția de mijloace de transport mai puțin poluante (troleibuze) necesare îmbunătățirii transportului public de călători în Municipiul Timișoara”, prin PNRR.

Bebeluşii de la Maternitatea Odobescu, lăsaţi în frig, o noapte întreagă! Societatea anunţă că are cărbune şi gaz, dar problema este alta

Administratorul special al Societăţii de Termoficare a Timişoarei anunţă ce stocuri de materie primă are în acest moment, pentru producerea agentului termic.

Moment plin de emoţie, la Timişoara! Un pompier a ieșit din dispozitivul de defilare și și-a cerut iubita în căsătorie

Ziua Naţională a României va avea de acum, o însemnătate deosebită pentru un cuplu din Timişoara.Este vorba despre Andrei, un pompier de la ISU Banat şi iubita lui, Ana-Maria.

Foto şi Video: Retragere cu torţe, la finalul sărbătorii de 1 Decembrie, de la Timişoara

În urmă cu puţin tim, la Timişoara s-au încheiat manifestările dedicate Zilei Naţionale a României.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.